Joi, 10 Octombrie 2019 14:53

Moţiunea a trecut. Guvernul Dăncilă a fost demis

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Moţiunea de cenzură introdusă de partidele de opoziţie a fost adoptată, joi, de Parlament, ceea ce duce la demiterea membrilor cabinetului Dăncilă. Moţiunea a primit 238 de voturi favorabile şi 4 împotrivă, în timp ce parlamentarii PSD au fost prezenţi în sală însă nu au votat.

Guvernul PSD este demis, dar rămâne deocamdată pe funcție ca interimar, până când Președintele Klaus Iohannis va propune, în urma consultărilor, un nou premier care să vină cu o nouă echipă de miniştri în faţa Parlamentului. Dacă noul Cabinet primește 233 de voturi în Parlament, va fi învestit și poate asigura guvernarea. Dacă, însă, forul legislativ va respinge prin vot două cabinete consecutiv, se declanșează alegeri anticipate pentru Parlament, amintesc analiştii.

Au votat alături de PNL mai mulți deputați ai minorităților, în jur de 7, precum și fostul președinte al organizanizației de tineret a PSD, Gabriel Petrea, relatează Digi 24.

Cristian Lungu și Cornel Olar, ambii cu probleme de sănătate, dar și parlamentarii UDMR, au fost apludați când au votat moțiunea de cenzură, mai notează sursa citată.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.