Marți, 12 Noiembrie 2019 10:42

Klaus Iohannis refuză să participe la o dezbatere electorală cu Viorica Dăncilă, înainte de turul al doilea al prezidențialelor

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dan Motreanu, șeful de campanie al PNL pentru alegerile prezidențiale, a declarat că o dezbatere între Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, înaintea celui de-al doilea tur al prezidențialelor, nu ar fi oportună. „Am făcut o analiză privind strategia de campanie pentru următoarele două săptămâni. Pentru noi este foarte clar că nu trebuie să aibă loc dezbateri în turul al doilea, pentru că din punctul nostru de vedere, democrația înseamnă în primul rând întâlnirea cu cetățeanul. Mergem pe întâlniri cu cetățenii. Din momentul când va începe campania vom avea întâlniri cu organizațiile și cetățenii. Vom face și mitinguri. Nu cred că vom avea mitinguri în București. Preferăm mai degrabă mitinguri în județele țării”, a afirmat Dan Motreanu, la finalul întâlnirii liberalilor cu Klaus Iohannis care a avut loc luni seară, la sediul PNL, scrie Digi 24.

Acesta a spus că "președintele nu se teme de o confruntare. Din punctul nostru de vedere, credem că cei doi candidați sunt bine cunoscuți, au avut funcții executive în ultimii ani în România, activitatea lor, punctele lor de vedere sunt cunoscute și cred că o confruntare nu își are rostul în acest moment, în această campanie, pentru că nu aduce nimic în plus”.

„Dezbaterea este și ea o formă a democrației, face parte dintr-o campanie electorală sau nu, sunt foarte multe state unde nu au loc dezbateri între candidați. Punctul nostru de vedere a fost de a-i sugera candidatului nostru să continue același tip de campanie, întâlnirea directă cu cetățenii”, a mai spus Motreanu, potrivit sursei citate.

UPDATE -  "Campania președintelui Klaus Iohannis va continua în același mod ca și pentru primul tur de scrutin. Esența unei campanii este tocmai aceea de a te întâlni în mod direct cu cetățenii, de a interacționa cu cei cărora le ceri votul și încrederea pentru a-i putea reprezenta.

Klaus Iohannis a luptat să scape România de PSD și de guvernul Dăncilă. Au fost multe momente în care Viorica Dancilă a refuzat dialogul instituțional cu președintele, deși acesta era foarte necesar în funcționarea statului. A fost cazul desemnării comisarului european, al deblocării situației guvernamentale și rezolvării unor probleme reale și grave pentru această țară. Au fost nenumărate cazuri în care PSD ar fi trebuit să permită dezbateri politice și le-a refuzat.

Abia acum, PSD cere dezbatere, ca și cum nu ar fi cunoscute toate pozițiile politice exprimate de fiecare candidat în parte și în ce mod a servit interesul public. Este un tertip ieftin de campanie și ne dăm seama cu toții că nimic nou nu s-ar putea decanta dintr-o astfel de discuție. Alta ar fi fost, însă, situația dacă aveam un tur doi fără PSD. Acest partid nu are cultura dialogului și a făcut atât de mult rău României și democrației.

Preferăm ca în timpul rămas până în 24 noiembrie președintele Iohannis să poată întâlni în mod direct cât mai mulți cetățeni, pentru că ei sunt cei care votează. România normală este și România în care ai ocazia să te întâlnești față în față cu cel pe care urmează să-l votezi. Din acest motiv vom avea în țară, în aproape toate zilele rămase din campania electorală pentru turul doi, întâlniri cu cetățenii și președintele Klaus Iohannis.

Vă așteptăm cu drag!", a scris Dan Motreanu și marți dimineață, pe pagina sa de Facebook.

   

1 comentariu

  • Link la comentariu Flores Marți, 12 Noiembrie 2019 21:53 postat de Flores

    Intr-țară normala ,ar fi pierdut imediat alegerile. Dar ,până la urmă cui ar folosi niște lozinci rostite în limbaj de lemn,de către doi candidați care au dificultăți în a vorbi liber sau să citească un text ori sa răspundă la întrebări
    ?. Îmi caut mândria de a fi român. Nu cred că-i găsesc până la 1 decembrie.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.