Luni, 22 Iulie 2013 14:56

Soţul Robertei Anastase, afacerist cu datorii de miliarde la stat

Scris de  -
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prezentat ca un „afacerist de succes” din Ploieşti, Victor Farca, soţul Robertei Anastase, figurează ca asociat la o firmă cu mari nereguli. Societatea nu figurează cu bilanţ depus la finanţe pentru anii 2010, 2011 şi 2012, iar datoriile către stat depăşesc cifra de afaceri!

Afacerile proaspătului soţ al Robertei Anastase, preşedintele PDL Prahova, nu au chiar un succes atât de mare pe cât s-a lăsat să se înţeleagă în articolele din presă. Prezentat ca un „om de afaceri de succes” din Ploieşti, Victor Farca, soţul Robertei, este asociat la o firmă cu mari probleme fiscale, potrivit ultimelor informaţii.

Victor Farca este partener de afaceri cu Florentin Sebastian Gărgăianu în firma „Ing Metal Art” SRL Bucureşti, scrie site-ul antitepari.ro. Potrivit sursei citate, societatea nu figurează cu bilanţ depus la Finanţe pentru anii 2010, 2011 şi 2012. Mai grav este că, la finalul anului 2009, potrivit celei mai recente declaraţii, datoriile depăşeau cifra de afaceri.

Las’ că vedem în declaraţia de avere

Mulţi oameni din mediul politic au speculat că, atâta vreme cât PDL-ul a fost la putere, Anastase fiind la acea vreme chiar al treilea om în stat, Roberta nu a dorit să se mărite cu Farca, pentru că ar fi fost nevoită să âşi treacă în declaraţia de avere şi afacerile şi, implicit, veniturile sau datoriile soţului. Nu se ştie cât de precise sunt aceste speculaţii, însă următoarea declaraţie de avere a parlamentarului de Prahova vor lămuri această situaţie.

Stopajul la sursă, problemă penală

Până atunci, nu avem decât să luăm de bune cele mai recente date oficiale, care spun că Victor Farca este asociat la o firmă cu mari datorii la stat.

Ing Metal Art SRL a fost raportată la CIP cu 13 incidente de plată, ultimul fiind consemnat pe 11 iulie 2013, conform site-ului amintit.

Astfel, Victor Farca (n. 06.01.1977 în Bucureşti) este asociat doar la firma Ing Metal Art SRL Bucureşti (J40/17482/2003, CUI 16011731), în părţi egale, cu Florentin Sebastian Gărgăianu (n. 01.01.1970 în Băneasa, judeţul Constanţa).

Firma a raportat în 2009 un profit net de 2.447 lei, cifră de afaceri de 1,156 milioane lei şi datorii totale de 1,57 milioane lei, performanţe realizate cu 7 angajaţi.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) are în evidenţele ei datorii de aproape 900.000 de lei ale acestei firme, din care 14.033 lei reprezintă stopaj la sursă, fiind impozit pe venit pe salarii şi contribuţii reţinute de la angajaţi, dar nevirate la stat, mai scrie antitepari.ro.

Alex Călinoiu

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.