fbpx

Mai mulţi membri PNL Ploieşti trec în bloc la ALDE. "Nu e nicio pierdere", spune Adrian Dobre

Image
Image

Mai mulţi membri din organizaţia PNL Ploieşti au ales să părăsească formaţiunea şi să treacă la ALDE, fiind de aşteptat ca anunţul oficial să vină joi, când este anunţată şi o conferinţă la care va participa preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. După ce luni reclama că au fost făcute presiuni asupra colegilor săi, astăzi preşedintele PNL Ploieşti, Adrian Dobre, a încercat să limiteze cumva proporţiile acestui eşec de imagine pentru filiala pe care o conduce, spunând că bănuieşte doar câţiva trădători şi că PNL nu le-ar duce prea mult dorul unor politicieni care, în viziunea lui, s-au lăsat "cumpăraţi".

Adrian Dobre, în calitate de primar al municipiului şi de preşedinte al PNL Ploieşti, a spus marţi că bănuieşte că doi consilieri locali vor face pasul către ALDE în această perioadă, dând de înţeles că ar fi vorba despre oameni angajaţi la societăţi sau instituţii de stat asupra cărora s-ar fi făcut presiuni şi că, automat, în momentul părărsirii partidului aceştia îşi vor pierde şi calitatea de aleşi locali. Dacă aplicăm acest "tipar", ne-am putea aştepta ca persoanele vizate să fie Daniel Puiu Neagu şi Aurelian Tudor, ambii angajaţi la Conpet, însă momentan nimic nu a fost anunţat oficial. Sursele noastre din mediul politic spun, totuşi, că numărul consilierilor ploieşteni care au părăsit sau ar urma să părăsească PNL ar fi mai mare de atât, undeva la patru sau cinci. Mai grav pentru liberali este că printre cei plecaţi la ALDE se află, conform aceloraşi surse, şi foarte mulţi oameni care s-au ocupat de coordonarea filialelor zonale şi de activităţile de campanie şi din secţiile de votare. Sunt, în esenţă, cei care compun aşa-zisa "structură" a partidului, în mod evident mai puţini vizibili în public, ei nu vin neapărat în conferinţe, nu au apariţii publice, însă sunt tocmai cei care duc greul unor campanii electorale şi care, în teorie, pot înclina balanţa la alegeri.

Preşedintele PNL Ploieşti a declarat marţi, cumva încercând să limiteze proporţiile potenţialului eşec de imagine, că nu crede că plecările la ALDE vor afecta formaţiunea pe care o conduce.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Călin Popescu Tăriceanu vine, joi, la Ploiești. PNL Prahova iese la atac, după recentele treceri ale unor liberali în tabăra ALDE

VIDEO | Adrian Dobre: ALDE face presiuni asupra aleşilor locali PNL, nu trebuie să mai existe aşa ceva

Graţiela Gavrilescu, despre primarul Ploieştiului: Un "dobritoc" cu o pălărie mai mare decât poate duce

"Dacă Graţiela Gavrilescu este atât de sigură pe ea, de ce foloseşte societăţi comerciale ca să facă racolări? Pot bănui cine va pleca la ALDE, pentru că ştiu câţi consilieri lucrează în cadrul unor societăţi comerciale... minim doi. Dar, atât timp cât foloseşti astfel de metode, promisiuni de funcţii, de salarii, asta nu înseamnă politică la nivel de anul 2019. Dacă astfel de oameni iau astfel de decizii, din punctul meu de vedere nu este nicio pierdere", a reacţionat primarul Adrian Dobre, preşedintele PNL Ploieşti.

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.