fbpx

Marcel Ciolacu: "PSD va merge la Cotroceni cu propunere de premier"

Marcel Ciolacu: "PSD va merge la Cotroceni cu propunere de premier"

Image
Image

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat miercuri că formaţiunea va avea propria propunere de premier în cadrul consultărilor care urmează să aibă loc la Palatul Cotroceni.

Marcel Ciolacu, liderul social-democraţilor, a anunţat miercuri că PSD este dispus să intre la guvernare şi va merge la consultările de la Palatul Cotroceni cu o propunere de premier, relatează România TV. El nu a ezitat să atace PNL şi USR, pe care le-a acuzat că au generat o criză politică şi nu au gestionat criza provocată de pandemia COVID-19.

"Ne aflăm într-o criză majoră pandemică negestionată, ne aflăm într-o criză economică şi socială în ceea ce priveşte preţurile, vedeţi evoluţia Euro din această dimineaţă, şi într-o criză politică declanşată de fosta guvernare de dreapta, respectiv de PNL şi USR. Toate crizele pandemice, economice şi sociale au fost gestionate şi sunt efectul acestei alianţe de dreapta susţinută de preşedintele Klaus Iohannis. Am văzut abordarea celor două partide ieri în şedinţele lor. În continuare, vedem o abordare arogantă şi superficială", a declarat Marcel Ciolacu.

„PSD va merge la Cotroceni cu propunere de premier. E dispus să-şi asume actul de guvernare să reuşim să scoatem România din criza în care a fost trimisă de către guvernările de Dreapta”, a subliniat Marcel Ciolacu.

"Vă anunţ că am terminat cu colegii şi specialiştii partidului cele 100 de priorităţi pentru români atât pe perioadă scurtă, cât pe perioadă medie. De la aceste lucruri o să pornim discuţiile pe care o să le avem cu PNL sau cu USR. Ce vă pot spune cu certitudine e că PSD nu va intra în negocieri sau în discuţii sterile privind ministerele. Întâi stabilim care e programul de guvernare, priorităţile, şi pe urmă vom avea discuţii, în funcţie de specialiştii fiecărui partid", a mai transmis, miercuri, preşedintele PSD.

"PSD va merge cu o propunere de premier la aceste negocieri"

"Cu orice formaţiune politică vom purta discuţii. Într-o astfel de criză e normal să vorbească cu toată lumea. Orice formaţiune politică, când are de-a face cu o asemenea criză, stă de vorbă cu toată lumea. Ori facem o construcţie pe principii şi pe o anumită normalitate. Să nu credeţi vreo clipă că nu o să cer mandat colegilor mei ca PSD să meargă cu propunere de premier. E exclus aşa ceva!”, a adăugat preşedintele PSD.

"Aceste bâlci de două luni de zile cu desemnări de prim-miniştri, ştiind că nu vor trece, cu programe de guvernare, cu rezoluţii în timpul nopţii care nu au nicio legătură cu problemele românilor e cazul să înceteze. Am crezut că PNL votează o rezoluţie ca să-şi ceară scuze faţă de cei 4.000 de români care şi-au pierdut viaţa în ultima săptămână ca să nu mai vorbim de cei peste 40.000", a mai transmis Marcel Ciolacu.

Declarații de presă susținute de președintele PSD, Marcel Ciolacu, la sediul #PSD

Publicată de Partidul Social Democrat pe Vineri, 29 octombrie 2021

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.