Momente tensionate la mitingul PSD de la Galaţi. Dragnea a lansat un nou atac împotriva lui Klaus Iohannis

Miting de amploare al PSD, sâmbătă, la Galaţi. La manifestaţie au apărut, însă, şi în jur de 100 de protestatari, strânşi în faţa Palatului de Justiţie. Aceştia s-au manifestat zgomotos împotriva participanților la miting și au aruncat spre ei cu hârtie igienică, iar la un moment dat ar fi încercat să rupă cordonul de jandarmi, nemulțumiți de locul unde au fost așezați.

Premierul Viorica Dăncilă a spus la Galaţi că la summit-ul de la Sibiu a văzut poze, întrebându-se: „Cum ne regăsim noi în declaraţia de la Sibiu, cum sunt reprezentate dorinţele şi interesele românilor?”. Dăncilă a anunţat „declaraţia de la Galaţi”, în care social-democrații spun că vor susține cu tărie că "nu mai acceptăm niciodată ca pensiile şi salariile să fie tăiate, că nu mai acceptăm niciodată ca spitalele să se închidă, că nu mai acceptăm niciodată ura şi dezbinarea, că vrem o Românie unită, că vrem ca noi cetăţenii să ne creionăm propriul destin. Noi, Guvernul, am urmărit fiecare punct din programul de guvernare, pentru că fiecare punct e pliat pe ceea ce vă doriţi. Noi venim cu proiecte, realizări, alţii vin cu jigniri, ură şi ţipete. Acest lucru arată că atunci când nu ai proiecte vii şi ţipi, jigneşti, dar românii nu vor acest lucru. Românii sunt oameni paşnici, îşi iubesc ţara”.

„Am cerut preşedintelui României ca la summit-ul de la Sibiu să ceară ridicarea MCV, intrarea în Schengen, pentru ca noi românii să stăm la masa deciziilor. Nu am văzut acest lucru. Am văzut doar poze. Cum ne regăsim noi în declaraţia de la Sibiu, cum sunt reprezentate dorinţele şi interesele românilor?”, a spus pe scena mitingului de la Galaţi premierul Viorica Dăncilă, potrivit Mediafax.

Liviu Dragnea a lansat un nou atac la adresa preşedintelui Klaus Iohannis, spunând că „a furat şi Ziua Europei”. Iohannis a profitat de faptul că „a fost singur” şi a atacat România, Guvernul, democraţia şi justiţia, a susţinut Dragnea, citat de agenția amintită.

„Astăzi ţinem summit-ul PSD la Galaţi, fiindcă suntem europeni şi la Galaţi şi la Brăila, Tulcea, Iaşi, şi în Muntenia şi în Oltenia, în Banat, Transilvania şi în toată ţara, pentru că noi suntem români, europeni în toată ţara. Suntem europeni acasă la noi, nu numai în cele șase case furate de Iohannis la Sibiu”, a afirmat la mitingul de la Galaţi liderul social-democrat.

Liviu Dragnea a spus despre preşedintele Klaus Iohannis că „a ţinut să reprezinte România doar el singur”.”Aşa cum a furat casele, a furat şi Ziua Europei. (...) Am văzut cu toţii la televizor cum se plimba singur şi nu îl băga nimeni în seamă. Asta e soarta slugilor, sunt folosite, dar nu sunt băgate în seamă. Sunt sigur că a mai cerut acolo o sancţiune pentru România. Nu l-am auzit bătându-se pentru România, pentru interesele noastre. A profitat de faptul că a fost singur şi a atacat România, Guvernul, democraţia, justiţia, tot ceea ce e mai bun în această ţară”, a declarat Dragnea, citat de Mediafax.

De asemenea, liderul social-democrat s-a referit la unele declaraţii făcute la Sibiu de premierul Olandei şi de preşedintele Franţei.

„L-aţi auzit pe premierul Olandei cum a venit să ne jignească din nou. Ce s-a întâmplat în Olanda, unde în sistemul bancar au fost spălate miliarde euro? Şi băncile ce au făcut? Au negociat cu procurorii. Ăsta este stat de drept. Sau supărarea vine că nu am vrut să le vindem Portul Constanţa. Preşedintele Franţei spunea că e îngrijorat. Şi eu sunt îngrijorat că mii de români sunt bătuţi pe străzile din Paris. De ce credeţi că preşedintele României nu i-a pus la punct nici pe premierul Olandei, nici pe preşedintele Franţei? Pentru că este slugă, pentru că mai vrea un mandat şi să scape pentru casele furate. De asemenea, de ce credeţi că sunt supăraţi aceşti oameni? Hai să ne gândim. În doi ani de zile am obţinut producţii record în Europa. Le convine? Nu le convine”, a spus Dragnea.

Sursa foto: captura mediafax.ro

 

Image
Image
Image