PMP a început să strângă semnături pentru candidatura lui Traian Băsescu la Primăria Capitalei

PMP a început să strângă semnături pentru candidatura lui Traian Băsescu la Primăria Capitalei

Fostul preşedinte Traian Băsescu va candida din nou pentru Primăria Capitalei. Anunţul oficial a fost făcut de preşedintele PMP, Eugen Tomac, care a precizat că formaţiunea a început strângerea de semnături.

"În atenția tuturor colegilor și susținătorilor PMP! Vă invităm să ne susțineți în campania de strângere de semnături pentru viitorul Primar General al Municipiului București! Cu Băsescu înainte! Toți pentru București!", este mesajul publicat de Eugen Tomac pe pagina sa oficială de Facebook, alături de un model de listă de semnături.

Anunţul vine după ce reprezentanţii PMP fuseseră printre primii care au insistat pentru alianţe cu PNL şi USR-PLUS şi candidaturi unice, argumentând că, altminteri, aşa-zisele voturi de dreapta ar risca să fie risipite, sporind şansele candidaţilor PSD, în contextul în care alegerile locale se ţin într-un singur tur. În Bucureşti, ca de altfel în mai toată ţara, PMP n-a ajuns la o înţelegere cu celelalte partide vizate. De altfel, Tomac a mai avut şi în urmă cu o săptămână o postare în care discuta despre eşecul negocierilor cu USR: "În urmă cu câteva luni, la o întâlnire solicitată de el, Claudiu Năsui susținea că o eventuală susținere din partea USR pentru Nicușor Dan ar reprezenta o adevarată problemă, întrucât partidul își dorea să-l susțină mai mult pe Vlad Voiculescu pentru această poziție. Acum Năsui, in mod absolut cinic, intervine public în sens contrar, invocând că ei nu și-au dorit ca PMP să fie implicat într-un proiect comun deoarece unii colegi din partidul nostru nu au votat întotdeauna împotriva la București. Două lucruri uită să spună, însă, distinsul domn Năsui. 1. Unii consilieri locali USR chiar au plecat la PSD - da, la PSD Bucuresti, «ciuma roșie» - ceea ce la noi nu s-a întâmplat. 2. De ce domnul Năsui și colegii săi parlamentari au votat pentru candidații propuși de PSD în fruntea Curții de Conturi și a CNCD? Oare acesta este un compromis acceptabil?".

 
Image
Image
Image
Image