PNL va depune o moţiune de cenzură, anticipând destrămarea coaliţiei de guvernare

Parlamentarii Partidului Naţional Liberal vor depune o moţiune de cenzură, a anunţat, luni, liderul formaţiunii, Ludovic Orban.

Preşedintele PNL a declarat că liderii grupurilor politice din Camera Deputaţilor şi Senat vor începe discuţiile cu omologii lor de la alte formaţiuni, cu excepţia celor din Partidul Social Democrat. Anunţul vine în contextul neînţelegerilor dintre liderii PSD şi ALDE, care ar urma să ducă la ruperea coaliţiei de guvernare, posibil chiar de astăzi.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Dăncilă a convocat din nou CEx-ul PSD, în contextul în care ALDE e tot mai aproape de ieşirea de la guvernare

Liberalii îşi fac calcule că, în eventualitatea unei "despărţiri" de ALDE, PSD riscă să piardă majoritatea în Parlament, ceea ce ar permite schimbarea Guvernului şi conturarea unei noi alianţe majoritare.

"Am luat decizia depunerii unei moţiuni de cenzură cu atât mai mult cu cât este din ce în ce mai probabilă destrămarea coaliţiei de guvernare şi retragerea unui partid din coaliţia de guvernare. Am decis să demarăm imediat procedurile (...) şi am mandatat liderii grupurilor parlamentare (ale PNL - n.r.) să demareze consultări cu liderii grupurilor parlamentare din Parlament, mai puţin grupurile PSD", a afirmat Orban, citat de România TV.

Image
Image
Image
Image