Președintele Klaus Iohannis cere demisia Guvernului, după scrutinul de duminică

Președintele Klaus Iohannis a cerut duminică seară, după alegerile europarlamentare și după trecerea referendumului de pragul de validare, că ”acest accident al democrației românești, guvernarea PSD, trebuie să dispară”. Iohannis consideră că, ”în ultima acestui rezultat, Guvernul trebuie să plece”, a spus Iohannis.

"Participarea este senzațională. Avem în jur de 50 la sută la europarlamentare, în jur de 40 la sută la referendum Ați dat un vot ferm, care nu poate fi ignorat de niciun politican din România. Referendumul a trecut cu brio. Ați votat clar și ferm pentru o politică corectă, pentru o justiție independentă, pentru o bună guvernare, pentru români și România. Vă mulțumesc pentru această participare pentru referendumul pe care l-am convoicat", a declarat șeful statului.

Acesta a atacat PSD pe tema cozilor formate la secțiile de votare din străinătate: "Din păcate nu peste tot lucrurile au mers bine. Am văzut cozi, mai ales în diaspora. Mulțumesc românilor care au avut răbdare să ajungă. Cu toții au votat pentru o Românie Europeană. Nu pot să observ că PSD a doua oară deja și-a bătut joc de români, mai ales de românii din Diaspora".

Iohannis a declarat că "PSD a obținut un rezultat pe măsura realizărilor din doi ani și jumătate". "Este clar că acest accident al democrației românești, guvernarea PSD, trebuie să dispară. În ultima acestui rezultat, Guvernul trebuie să plece. Este un rezultat care nu poate fi interpretat în niciun alt fel. Vă mulțumesc. Ați votat pentru România Europeană, România prosperă și sigură", a mai spus Iohannis, dup[ închiderea urnelor.

Citiți și:  EXIT - POLL Curs - Avangarde: PSD și PNL la egalitate - 25,8% din voturi

Citiți și:  PREZENȚĂ ORA 21.00 - Aproape NOUĂ MILIOANE de români au votat în țară, la alegerile de duminică

Image
Image
Image