Preşedintele Iohannis a început consultările cu partidele pentru noul Guvern. PNL îl propune tot pe Orban premier

Preşedintele Iohannis a început consultările cu partidele pentru noul Guvern. PNL îl propune tot pe Orban premier
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Președintele României i-a invitat, joi, pe reprezentanții partidelor politice reprezentate în Parlament la consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcția de prim-ministru. Klaus Iohannis a declarat că va comunica în aceeaşi zi şi persoana aleasă, după ce înainte de moţiuneîşi arătase susţinerea pentru preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban.

Consultările vin după ce, miercuri, Parlamentul a adoptat moţiunea de cenzură, cu 261 de voturi favorabile, ceea ce a dus la demiterea cabinetului Orban. Potrivit unui anunţt transmis de Administraţia Prezidenţială, formaţiunile sunt aşteptate joi la consultări, începând de la ora 12.00. Din 45 în 45 de minute ar urma să intre la discuţii, pe rând, reprezentanţii PNL, PSD, USR, UDMR, PMP, ALDE, cei ai grupului parlamentar Pro Europa şi cei ai grupului parlamentar al minorităților naționale.

"Este nevoie de câţiva paşi politici şi vor fi făcuţi într-o succesiune foarte rapidă. Voi convoca partidele parlamentare la o sesiune de consultări care începe mâine, la ora 12,00. Mâine seară, după ce voi termina toate consultările, probabil că voi anunţa deja persoana desemnată pentru a forma un nou Guvern", a spus Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Intraţi primii, reprezentanţii Partidului Naţional Liberal au anunţat că merg în continuare pe mâna premierului demis, Ludovic Orban, preşedintele formaţiunii politice. "Am hotărât mandatul delegaţiei PNL la consultările de la Cotroceni. Propunerea de prim-ministru este conformă cu consiliul naţional al PNL, propunerea de premier este în persoana preşedintelui PNL, subsemnatul Ludovic Orban. De aemenea, am stabilit ca delegaţia să transmită preşedintelui susţinerea pentru obiectivul declarat al preşedintelui de convocare a alegerilor anticipat iar decizia noastră este aceea de a contribui la respingerea celor două propuneri de guvern care vor fi formulate”, a declarat Ludovic Orban, citat de Digi24.

(Foto: national.ro)

Image