Primarul Volosevici acuza PSD Ploieşti de o "vădită rea-credinţă" şi "lipsă de cunoaştere a legii"

Andrei Volosevici Primaria Ploiesti
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Replici la replici! Acuzat de organizaţia PSD Ploieşti după votul de luni din Consiliul Local pentru majorarea tarifului la gigacalorie, primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, a dat o replică tăioasă, în care acuză social-democraţii că încearcă să dezinformeze şi că mimează îngrijorarea, reclamând că "PSD Ploiești i-ar lăsa fără operator de termie pe ploieșteni" de dragul unei teme de atac.

Reacţia din partea primarului municipiului Ploieşti vine după ce filiala PSD a transmis marţi dimineaţă un comunicat în care îşi manifesta public îngrijorarea după majorarea tarifului la termie şi afirma că "bugetul ploieștean este sărăcit din cauza administrației incompetente a primarului liberal și a majorității din consiliu". La scurt timp după acel comunicat, a existat o reacţie oficială a Primăriei Ploieşti, care a amintit că populaţia nu va resimţi diferenţa şi a anunţat că se vor aloca fonduri, prin rectificare, astfel încât bugetul local să acopere creşterea subvenţiei. Mult mai acidă a fost replica primarului, transmisă pe contul oficial de Facebook, unde acesta a reclamat că social-democraţii fac parte din categoria "lupul moralist", după ce în mandatul trecut au susţinut o majorare a tarifului la termie fără îngrijorările de acum.

"De o vădită rea-credință sau lipsă de respect pentru ploieșteni, sau, mai grav, lipsă de cunoaștere a legii, PSD Ploiești fie încearcă să dezinformeze, fie nici până acum nu a înțeles faptul că primarul Municipiului Ploiești nu poate vota proiectele de hotărâre, dar și că orice fel de hotărâre a Consiliului Local se adoptă doar prin votul consilierilor locali. «Leșinând» de atâta îngrijorare și întruchipând «lupul moralist» - adică grija pentru ploieșteni, PSD Ploiești i-ar lăsa fără operator de termie pe ploieșteni, deci fără căldură în sezonul de iarnă 2021-2022, doar ca să îl atace pe Volosevici. Să vezi și să nu crezi, una dintre ajustările de tarif (vă rog să nu mă credeți și să verificați!), a fost făcută în ședința de Consiliu Local din 31.01.2019 în care membrii PSD au votat majorarea de la 186,97 lei/Gcal fără TVA la 237,35 lei/Gcal fără TVA . Mai târziu, au prelungit contractul Veolia prin hotărârea de Consiliu Local din 09.04.2019, pe o perioadă de 3 ani. Deci, trageți dumneavoastră concluziile!", a afirmat Andrei Volosevici, primarul municipiului Ploieşti.

"Clar și răspicat, populația va plăti pentru gigacalorie aceeași sumă în valoare de 186,97 lei/Gcal fără TVA, ca în sezonul de iarnă 2020-2021. Clar și răspicat din nou, atât timp cât există posibilitatea de a acorda subvenția la căldură, voi face toate eforturile pentru a o susține financiar. Restul e cancan!", se încheie mesajul primarului.

Image