fbpx

Primarul Volosevici acuza PSD Ploieşti de o "vădită rea-credinţă" şi "lipsă de cunoaştere a legii"

Primarul Volosevici acuza PSD Ploieşti de o "vădită rea-credinţă" şi "lipsă de cunoaştere a legii"

Image
Image

Replici la replici! Acuzat de organizaţia PSD Ploieşti după votul de luni din Consiliul Local pentru majorarea tarifului la gigacalorie, primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, a dat o replică tăioasă, în care acuză social-democraţii că încearcă să dezinformeze şi că mimează îngrijorarea, reclamând că "PSD Ploiești i-ar lăsa fără operator de termie pe ploieșteni" de dragul unei teme de atac.

Reacţia din partea primarului municipiului Ploieşti vine după ce filiala PSD a transmis marţi dimineaţă un comunicat în care îşi manifesta public îngrijorarea după majorarea tarifului la termie şi afirma că "bugetul ploieștean este sărăcit din cauza administrației incompetente a primarului liberal și a majorității din consiliu". La scurt timp după acel comunicat, a existat o reacţie oficială a Primăriei Ploieşti, care a amintit că populaţia nu va resimţi diferenţa şi a anunţat că se vor aloca fonduri, prin rectificare, astfel încât bugetul local să acopere creşterea subvenţiei. Mult mai acidă a fost replica primarului, transmisă pe contul oficial de Facebook, unde acesta a reclamat că social-democraţii fac parte din categoria "lupul moralist", după ce în mandatul trecut au susţinut o majorare a tarifului la termie fără îngrijorările de acum.

"De o vădită rea-credință sau lipsă de respect pentru ploieșteni, sau, mai grav, lipsă de cunoaștere a legii, PSD Ploiești fie încearcă să dezinformeze, fie nici până acum nu a înțeles faptul că primarul Municipiului Ploiești nu poate vota proiectele de hotărâre, dar și că orice fel de hotărâre a Consiliului Local se adoptă doar prin votul consilierilor locali. «Leșinând» de atâta îngrijorare și întruchipând «lupul moralist» - adică grija pentru ploieșteni, PSD Ploiești i-ar lăsa fără operator de termie pe ploieșteni, deci fără căldură în sezonul de iarnă 2021-2022, doar ca să îl atace pe Volosevici. Să vezi și să nu crezi, una dintre ajustările de tarif (vă rog să nu mă credeți și să verificați!), a fost făcută în ședința de Consiliu Local din 31.01.2019 în care membrii PSD au votat majorarea de la 186,97 lei/Gcal fără TVA la 237,35 lei/Gcal fără TVA . Mai târziu, au prelungit contractul Veolia prin hotărârea de Consiliu Local din 09.04.2019, pe o perioadă de 3 ani. Deci, trageți dumneavoastră concluziile!", a afirmat Andrei Volosevici, primarul municipiului Ploieşti.

"Clar și răspicat, populația va plăti pentru gigacalorie aceeași sumă în valoare de 186,97 lei/Gcal fără TVA, ca în sezonul de iarnă 2020-2021. Clar și răspicat din nou, atât timp cât există posibilitatea de a acorda subvenția la căldură, voi face toate eforturile pentru a o susține financiar. Restul e cancan!", se încheie mesajul primarului.

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.