Proiect de modificare a legii dialogului social. Graţiela Gavrilescu: "Astăzi, a devenit o formalitate si atât!"

Proiect de modificare a legii dialogului social. Graţiela Gavrilescu: "Astăzi, a devenit o formalitate si atât!"
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Deputatul de Prahova Graţiela Gavrilescu, recent devenită preşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Puterii Umaniste (social liberal), a depus marţi, alături de colegi, un proiect legislativ pregătit de aproximativ un an de către PPUSL, privind modificarea legii dialogului social. Parlamentarul argumentează că era nevoie de o actualizare a legislaţiei în acest domeniu, în contextul în care respectarea regulilor de dialog social şi consultare publică de către instituţiile de stat a devenit mai degrabă o formalitate în ultimii ani.

"Am depus, la Parlament, Proiectul de modificare și completare a Legii dialogului social, nemodificată din 2011! În cei 9 ani trecuți de la apariția Legii 62, s-au produs modificări majore, atât în arhitectura economiei românești, cât și în legislația europeană. Gândiți-vă doar că, dacă în 2010, aveam 17 ramuri ale economiei acoperite cu contracte colective de muncă, astazi, nu mai avem niciuna. Și că, în 7 sectoare din economia națională, nu avem nicio federație sindicală și niciuna a angajatorilor, care sa își fi dobândit reprezentativitatea, pentru a putea participa la negocieri. Dialogul social real este una dintre premisele păcii sociale și stabilității economiei or, astăzi, asistăm, în cele mai multe cazuri, la indeplinirea unei formalități si... atât! Proiectul este foarte atent elaborat și nepărtinitor și cred că are toate șansele să devină cât mai repede lege", a afirmat deputatul de Prahova Graţiela Gavrilescu.

Proiectul depus de parlamentarii PPUSL vizează modificarea și completarea Legii dialogului social nr. 62/2011 şi este realizat la inițiativa lui Dragoș Frumosu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor din Industria Alimentară „SINDALIMENTA”, informează reprezentanţii formaţiunii politice, menţionând că elaborarea lui a durat aproape un an și a fost făcută cu ajutorul mai multor specialiști în domeniul dialogului social, printre care Doina Pârcălabu, fost președinte al Casei Naționale de Pensii Publice, precum și Serghei Mesaroș, Director al Direcției de Dialog Social din cadrul Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

Image