PSD-iştii îi propun primarului Ploieştiului să se facă ministru sau prefect: "Ar fi o ieşire elegantă dintr-un mandat dezastruos"

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Preşedintele PSD Prahova şi al Consiliului Judeţean, Bogdan Toader, i-a sugerat primarului Ploieştiului, liberalul Adrian Dobre, să îşi încheie prematur mandatul şi să accepte o aşa-zisă promovare într-o altă funcţie politică, declarând că, în opinia sa, aceasta ar fi singura variantă ca edilul să plece din Primărie cu o imagine cât de cât bună. Declaraţiile, făcute miercuri într-o conferinţă de presă, alimentează unele zvonuri care circulă de câteva zile în mediul politic, în contextul în care schimbarea guvernării ar urma să elibereze posturi tentante pentru mulţi în ministere sau prefecturi.

Conducerea PSD Prahova n-a ratat ocazia pentru a-l ataca pe primarul Ploieştiului, reproşându-i un "mandat dezastruos", o "gândire distructivă", "zero realizări" sau, hai, maxim una şi promovarea de oameni fără valoare. Bogdan Toader a afirmat că are informaţii că reprezentanţii PNL i-ar pregăti lui Adiran Dobre o "ieşire elegantă", dând de înţeles că aceştia nu mai au încredere în şansele lui de a câştiga în 2020 un al doilea mandat. În acest context, i-a sugerat primarului să accepte funcţia de prefect al judeţului sau o eventuală numire ca ministru în eventualitatea în care i s-ar face o propunere de acest gen, în contextul în care PNL se pregăteşte de intrarea la guvernare.

"Dacă mă întrebaţi pe mine, domnul Dobre deja se gândeşte la un exit foarte frumos, deja am auzit din partea unor membri PNL că este nominalizat la un minister sau prefect în judeţul Prahova. Aici se pune o singură problemă, înseamnă că îşi asumă foarte clar că a avut un mandat dezastruos, că a avut zero realizări. Dintre cele mai cunoscute cred că este achiziţia a zece autobuze pe un credit, tot ce ştiu ca realizare, în rest, că a depus foarte multe proiecte, de 100 de milioane de euro, nu ştiu câte sunt semnate... Automat, nu este în implementare dacă nu este semnat, este în precontractare sau în alt stadiu. Dar faptul că are zero realizări şi se gândeşte la o ieşire cât mai frumoasă din această funcţie, astfel încât să arunce pe PSD şi ALDE toată povara unei guvernări locale dezastruoase, înseamnă că a realizat în sfârşit că nu este omul potrivit pentru această funcţie, lucru pe care puteam şi noi să i-l spunem acum vreo doi ani, când ne-am dat seama că nu are o conducere constructivă, ci una distructivă, promovând oameni fără valoare, asigurându-se că nu există o conducere stabilă. Să schimbi secretarul municipiului de cinci ori este o greşeală, să intri în conflict cu directorul Economic, care îţi asigură toată sustenabilitatea proiectelor, este o gândire distructivă", a declarat preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader.

Image