fbpx

PSD Ploieşti îşi anunţă îngrijorarea după creşterea tarifului la gigacalorie

PSD Ploieşti îşi anunţă îngrijorarea după creşterea tarifului la gigacalorie

Image
Image

Conducerea PSD Ploieşti a trimis marţi, la o zi de la votul din Consiliul Local, un comunicat de presă în care critică majorarea tarifului la termie, reclamând că bugetul local, care urmează să suporte un efort mai mare pentru acoperirea subvenţiei, va fi puternic afectat. Social-democraţii anunţă că iau în calcul să conteste în instanţă hotărâre de majorare a tarifului.

Reprezentanţii PSD îşi continuă seria de atacuri la adresa primarului Ploieştiului lansată acum câteva săptămâni printr-o serie de conferinţe de presă şi, după mai bine de patru ani de majoritate PSD-ALDE şi aproape nouă luni scurse de la începutul actualului mandat, reclamă că "bugetul ploieștean este sărăcit din cauza administrației incompetente a primarului liberal și a majorității din consiliu". "Orb, surd și mut, primarul Volosevici nu a dat un răspuns coerent problemelor ridicate de noi, limitandu-se la a spune doar că el garantează că vor fi bani pentru subvenție. Probabil că această garanție va fi la fel cu cea care a dat-o pentru rezolvarea tuturor celorlalte probleme ale Ploiestiului. De aceea, la această ora, Ploiestiul este un oraș acoperit cu gunoaie, fară marcaje rutiere și fară cel mai mic respect pentru siguranța cetățeanului", se arată în comunicatul de presă trimis de PSD Ploieşti.

"Solicităm ca în viitoarea ședință de consiliu primarul să identifice sumele necesare acoperirii subvenției pentru a fi acordată populației, deoarece la acest moment nu exista alocată suma de peste 90 milioane lei necesară. În caz contrar urmează să studiem posibilitatea de a anula în instanță hotărârea de consiliu adoptată ieri, una complet injustă pentru ploieșteni", se încheie mesajul PSD.

Tariful pentru apă caldă şi agent termic a fost majorat luni de Consiliul Local Ploieşti, de la aproximativ 375 de lei cu tot cu TVA la 431 de lei pe gigacalorie, conform avizelor primite de operator de la autorităţile naţionale de reglementare şi a legislaţiei din domeniul energiei, care impune eliminarea tarifelor diferenţiate. Preţul facturat populaţiei va rămâne la valoarea de aproximativ 222 de lei practicată şi până acum, urmând ca diferenţa să fie acoperită tot prin subvenţie de la bugetul local. Primarul Andrei Volosevici a argumentat că efortul suplimentar pentru bugetul lui 2021 va fi de aproximativ cinci-şapte milioane de lei, în condiţiile în care, pe de o parte, unele facturi se pot plăti anul viitor, iar pe de altă parte municipalitatea se aşteaptă la unele economii odată cu reducerea tarifului pentru consumatorii noncasnici, unde intră şi clădirile publice. Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu 17 voturi favorabile şi unul împotrivă. Cei doi consilieri locali pe care PSD îi are la Ploieşti în acest mandat nu au participat la şedinţă.

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.