Ramona Mănescu a demisionat din ALDE şi îşi păstrează, până la moţiune, postul de ministru

Ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu, a demisionat din ALDE, după decizia formaţiunii de ieşire de la guvernare. Ea ar urma să-şi păstreze, cel puţin până la moţiunea de cenzură, postul în Executiv.

Ramona Mănescu a demisionat din partid, informează Mediafax, şi este, astfel, singurul dintre cei patru miniştri pe care ALDE îi avea care va rămâne în Guvern. Ea şi-a motivat gestul, explicând că a decis să rămână în Executiv pentru binele guvernării, chiar dacă pe plan politic ar avea de pierdut, şi adăugând că nu a luat în calcul înscrierea în PSD, dezminţind astfel zvonurile care apăruseră în mediul politic privind o posibilă trecere a sa în partidul condus de Viorica Dăncilă.

„Am înţeles poziţia ALDE, o respect, dar fiecare îşi alege calea. Eu îmi asum să rămân în continuare în Guvern până când se clarifică situaţia. Pentru România trebuie luate nişte decizii care ne vor afecta pe următorii cinci ani. Îmi asum să pierd eu la nivel politic intern, dar să nu piardă România pe termen lung“, a spus Ramona Mănescu la Digi 24.

Image
Image
Image
Image