Image

Reacția oficială a USR Ploiești, după amânarea proiectului de preluare a Spitalului CFR

Reacția oficială a USR Ploiești, după amânarea proiectului de preluare a Spitalului CFR
USR Ploiești a transmis un comunicat de presă, în care explică motivele pentru care consilierii formațiunii au votat pentru amânarea proiectului de preluare a Spitalului CFR (Foto: Arhiva Telegrama)
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Conducerea USR Ploiești cataloghează proiectul primarului Volosevici de preluare a Spitalului CFR drept un gest făcut doar de imagine, sugerând că propunerea nu era implementabilă, că nu au fost prezentate toate documentele către consilieri și că o astfel de preluare ar fi afectat activitatea unității medicale.

Propunerea de preluare a spitalului a reapărut în discuție după ce ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a transmis la începutul săptămânii un mesaj public în care a insistat pe intenția de a renunța la toate spitalele CF din țară și a le preda autorităților locale interesate. După ce o primă propunere fusese respinsă în urmă cu aproximativ zece luni, primarul Andrei Volosevici a inițiat acum un nou proiect, motivat de faptul că, între timp, o expertiză efectuată la Spitalul de Pediatrie a scos la iveală probleme structurale. Astfel, în viziunea primarului, secțiile de la Pediatrie ar putea fi mutate temporar, până la consolidarea clădirii, la Spitalul CFR.

Proiectul a fost discutat marți de Consiliul Local, dar a fost prorogat, ceea ce a dat naștere unei ample dezbateri în contradictoriu între primar și consilierii locali. La o zi distanță, USR Ploiești a transmis un comunicat de presă, în care explică motivele pentru care consilierii formațiunii au refuzat să aprobe propunerea.

USR Ploiești: „A fost un proiect propus cu câteva ore înainte de ședință de un primar iresponsabil”

Reprezentanții USR Ploiești sugerează că propunerea a reprezentat doar un „joc de imagine”.

„În urma discuțiilor publice cu privire la proiectul de hotărâre din data de 7 noiembrie 2023, care viza preluarea spitalului CF din Ploiești de administrația locală a municipiului Ploiești, proiect propus cu câteva ore înainte de ședință de un primar iresponsabil si prorogat in aceeași ședință extraordinara de ieri, USR Ploiești transmite următoarele:
Alesii locali USR vor susține mereu toate acțiunile de îmbunătățire a condițiilor sistemului sanitar din Ploiești indiferent de modul de realizare a acestora, atât timp cât:
- Toate documentele necesare sunt transmise de către aparatul de specialitate din cadrul Primăriei Ploiești în timp util, pentru a fi consultate și verificate. Documentele transmise către consilierii locali prezintă cadrul legal corect, dar și prevederea bugetară pentru respectivul proiect de hotărâre.
- Sunt proiecte implementabile;
- Nu afectează buna funcționare a Spitalului CFR;
- Nu reprezintă doar un joc de capitalizare de imagine al unui primar devenit peste noapte unealta baronului Cosma în Ploiești”, se arată în comunicatul de presă transmis miercuri de USR.

„USR Ploiești a lucrat întotdeauna pentru cetățeni și continuă să lucreze pentru a veni în sprijinul acestora cu cele mai bune decizii și proiecte”, se încheie mesajul formațiunii.

Imediat după ședința de marți, consilierii PNL au dat declarații de presă în care au explicat motivele pentru care au decis amânarea proiectului, urmate de o conferință susținută de Andrei Volosevici, în care acesta a contestat argumentele liberalilor.

Image
Image