Senatorul de Prahova Iulian Dumitrescu propune alegeri parlamentare anticipate: "E singura soluţie"

Senatorul de Prahova Iulian Dumitrescu propune alegeri parlamentare anticipate: "E singura soluţie"
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Ca reacţie la votul de miercuri asupra moţiunii de cenzură, preşedintele PNL Prahova, senatorul Iulian Dumitrescu, cere, sub sloganul "Singura soluţie: alegerile anticipate", dizolvarea actualului legislativ şi organizarea unor noi alegeri, înaintea celor la termen, care ar urma să aibă loc la finalul acestui an.

Se poate ajunge la acest scenariu în varianta în care Parlamentul ar refuza două propuneri de premier consecutive făcute de preşedintele Iohannis. Primul pas a fost făcut astăzi, când moţiunea de cenzură depusă de PSD şi susţinută de UDMR a fost adoptată, cu 261 de voturi, ducând la demiterea actualului Executiv. Klaus Iohannis anunţase anterior că, în ipoteza demiterii Gzvernului, propunerea sa de premier va fi tot Ludovic Orban. În urma votului de astăzi, senatorul de Prahova Iulian Dumitrescu susţine că "românii au putut să se convingă încă o dată că PSD nu se poate schimba, nu se poate reforma", insistând pe organizarea de alegeri anticipate, văzute drept "singura soluţie".

"Socialiştii, fără legitimitate electorală, au dat jos un Guvern legitim, care a reparat, în trei luni, multe dintre nenorocirile comise de PSD. PSD a generat o criză politică inutilă. Singura soluţie care ne mai rămâne este organizarea unor alegeri anticipate la care PSD să fie sancționat de români pentru tot răul făcut țării. PNL este singura formaţiune politică în stare să învingă PSD şi sunt convins că oamenii vor alege să ne acorde încrederea lor pentru a ne da șansa să punem în practică proiectele şi viziunea noastră pentru România", a declarat, într-un mesaj publicat pe Facebook la scurt timp după votul din Parlament, preşedintele organizaţiei Prahova a Partidului Naţional Liberal.

 

Image