Victor Ponta: Pro România e gata să susțină un alt guvern, să intre cu miniștri

Preşedintele partidului Pro România, Victor Ponta, spune că formaţiunea va susţine moţiunea de cenzură împotriva cabinetului Dăncilă, însă cu o serie de condiţii, solicitând ca opoziţia să vină cu un acord politic şi cu o propunere de premier. În plus, Pro România se anunţă pregătită să propună miniştri în viitorul guvern.

În acest moment, acest guvern, pe care toți îl consideră că nu e suficient de eficient și profesionist, a primit o lovitură prin faptul că nu mai are majoritate. E o lovitură mortală, e ca Titanicul, după ce s-a lovit de iceberg”, a spus Victor Ponta la Digi24.

Nu sunt dintre cei care strigă moarte PSD. Dacă PSD se poate regenera, dacă scapă de oamenii răi pe care îi are în frunte, poate să aducă din nou profesioniști să guverneze bine. De ce să mă tem de asta? E un lucru bun pentru România. Nu mă deranjează competiția cu oameni competenți, mă deranjează că suntem conduși de incompetenți. Dacă guverna bine acest guvern, nu aveam nicio problemă. Dacă d-na Dăncilă, după 27 mai, plecarea lui Dragnea direct din sediu, ca să zic așa, dacă înțelegea că lucrurile au mers prost și făcea schimbările, așa cum a spus că va reforma, că va restructura, că va candida la prezidențiale, nu mai aveam nicio criză. Guverna mai bine și ajungeam la alegeri, când poporul decidea”, a spus Victor Ponta.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

După "despărţirea" de la guvernare, PSD şi ALDE rămân în alianţă la nivel local

PNL va depune o moţiune de cenzură, anticipând destrămarea coaliţiei de guvernare

Ramona Mănescu a demisionat din ALDE şi îşi păstrează, până la moţiune, postul de ministru

Ponta spune că ar vota o moțiune de cenzură dacă opoziția vine cu un acord politic, un premier desemnat și un program de guvernare până la alegeri. "Moțiuni de cenzură am tot avut, ultima prin iunie. A fost o chestie total neserioasă. Acum lucrurile s-au schimbat. Acum, dacă fac moțiunea, trebuie să vină la guvernare. Noi, de la Pro România, probabil și cei de la ALDE, cu care vom fi împreună în Parlament, sprijinim orice soluție bună care să rezolve criza cât mai repede. Ideea să te arunci într-o piscină și după aia să vezi dacă e apă nu mi se pare responsabilă. Pro România e gata să susțină un alt guvern, să intre cu miniștri, dacă trebuie, doi-trei dintre ei. Un guvern de 14 luni e mai bun decât o criză de șase luni”, a mai spus Ponta la Digi 24.

Image
Image
Image
Image