VIDEO | Alegeri contestate în USR Prahova, pe motiv de vot viciat

VIDEO | Alegeri contestate în USR Prahova, pe motiv de vot viciat
Cristian Apostol (stânga) se numără prin membrii USR care contestă valabilitatea alegerilor din USR Prahova, în urma cărora Mihai Poliţeanu (dreapta) a fost votat în funcţia de preşedinte (Foto: Arhiva Telegrama)
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Noua conducere a USR Prahova este contestată, pe motiv că procedura de alegeri interne nu a respectat statutul partidului. Biroul Naţional ar urma să lămurească situaţia, iar până atunci nu e clar cine ar trebui să conducă organizaţia judeţeană.

Mai mulţi membri ai formaţiunii au depus o contestaţie la Biroul Naţional al USR după procedura de alegeri interne derulată recent în organizaţia Prahova. Aceştia susţin că procedura a fost nestatutară. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Cristian Apostol, unul dintre cei mai vizibili reprezantanţi ai organizaţiei, a declarat că urmează să fie transmisă o scrisoare deschisă din partea aleşilor locali, adresată Biroului Naţional şi preşedintelui Cătălin Drulă, argumentând că la respectivele alegeri au votat doar 4 filiale din 28.

Alegeri contestate în USR Prahova

"Procedura de vot a fost viciată, există multiple dovezi în acest sens. Noi am contestat la Biroul Naţional alegerile din organizaţia judeţeană. Până la întrunirea Biroului Naţional, Secretariatul General a blocat validarea conducerii judeţene. De asemenea, pregătim o scrisoare deschisă a aleşilor locali USR Prahova, către Biroul Naţional şi preşedinte, prin care solicităm măsuri urgente pentru rezolvarea situaţiei din USR Prahova", a declarat, miercuri, Cristian Apostol.

Respectivele alegeri, contestate acum, au fost câştigate de deputatul Mihai Poliţeanu. Acesta a preluat funcţia de preşedinte, rămasă vacantă după plecarea deputatului Andrei Lupu.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image