VIDEO | Alianță în premieră, între PNL și USR-Plus, anunțată joi, la Ploiești. Senatorul liberal Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, candidatul comun la funcția de președinte al Consiliului Județean

VIDEO | Alianță în premieră, între PNL și USR-Plus, anunțată joi, la Ploiești. Senatorul liberal Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, candidatul comun la funcția de președinte al Consiliului Județean
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

PNL Prahova, USR Prahova și PLUS Prahova au organizat, joi, o conferință de presă comună, în care liderii organizațiilor județene ale formațiunilor amintite au anunțat realizarea alianțe electorale, la nivel de județ, respectiv termenii și obiectivele acestei înțelegeri încheiate în perspectiva alegerilor locale.

"Astăzi este începutul sfârșitului pentru PSD, în Prahova, și pentru clanurile Cosma și Ghiță care conduc Prahova. Este începutul sfârșitului pentru caracatița PSD-istă care a sugrumat acest județ în ultimii 20 de ani. Astăzi, Uniunea Salvați România, Partidul Național Liberal și PLUS au semnat un protocol politic care consfințește o alianță electorală pentru alegerea președintelui Consiliului Județean și alegerea Consiliului Județean. Vrem - și asta se va întâmpla - să câștigăm majoritatea absolută în Consiliul Județean și președinția Consiliului Județean.

A fost un compromis politic și a fost o decizie greu de luat, dar riscul ca Prahova să fie un baronat condus de familia Cosma, direct sau prin interpuși cum ar fi Bogdan Toader, ne-a convins să lăsăm deoparte orice neînțelegeri, orice viziuni diferite privind politica județeană și națională. Respectând independența fiecărui partid și acceptând competiția liberă între partidele noastre la nivel local și la nivel național, am decis să ne unim forțele pentru a scoate definitiv județul Prahova de sub zodia nefastă a Partidului Social Democrat, odată cu alegerile locale din septembrie 2020.

Este primul județ în care se colaborează în această formulă și vrem să dăm exemplu pentru toate județele și toate localitățile unde PSD-ul continuă să fie o amenințare la adresa bunei guvernări și a statului de drept", a declarat președintele USR Prahova, Mihai Polițeanu.

Acesta l-a anunțat pe Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, drept candidatul comun al alianței la președinția Consiliului Județean Prahova.

"Este o onoare să fiu candidatul dreptei unite la președinția Consiliului Județean Prahova. Vă asigur că sunt extrem de motivat și de hotărât să smulgem Prahova din ghearele PSD, să o lăsăm să respire, să se dezvolte și să ajungă între primele județe ale României. Ne-am întâlnit la negocieri oameni care iubesc foarte mult acest județ și care suferă că acest județ a fost sufocat în ultimii 20 de ani de o încrengătură PSD-istă, care a stagnat sub o cizma PSD-istă. Poate unii dintre noi punem accentul pe dezvoltare pe dezvoltare, pragmatism, iar alții pe integritate, transparență, reguli stricte în administrație, dar așa trebuie să fie. De asta are nevoie Prahova. Alianța PNL-USR-Plus Prahova este o alianță a binelui și sunt convins că va genera încredere, optimism și că poate să-i unească pe prahoveni", a declarat senatorul Iulian Dumitrescu, președintele PNL și candidatul Alianței PNL-USR-Plus Prahova la funcția de președinte al Consiliului Județean.

Liderul USR Prahova a anunțat că vicepreședintele Consiliului Județean va fi nominalizat post-alegeri de USR-Plus și susținut de PNL, pentru această funcție fiind propus Cristian Apostol. "Raportul de candidați pentru Consiliul Județean: paritate pe primele 16 poziții. Lista va fi deschisă de USR-Plus, iar apoi în alternanță", a mai precizat Polițeanu.

Pe plan local, alianțe electorale vor fi valabile la Câmpina, unde candidatul pentru Primăria municipiului va fi Cătălin Florescu, iar în Consiliul Local se va merge în raport de 1 la 1 PNL - USR+Plus pe întreaga listă. La fel se va întâmpla și la Mizil, unde candidatul comun va fi Claudiu Minea, dar și la Blejoi.

"În cazul în care candidații noștri vor câștiga, evident viceprimarul va fi nominalizat din partea PNL. În toate celelalte localități, PNL și USR vor intra separat, în competiție liberă, iar candidații au libertate să-și gestioneze campaniile cum doresc. La Ploiești mergem separat, cu siguranță unul dintre cei doi candidați, fie arhitectul Răzvan Enescu, fie Andrei Volosevici va câștiga Primăria. După alegeri, dacă PNL va câștiga Primăria Ploiești va exista un viceprimar USR-Plus, dacă USR-Plus va câștiga Primăria Ploiești va fi un viceprimar PNL. În toate Consiliile Locale se va urmări crearea de majorități fără PSD", a mai spus Mihai Polițeanu.

Liderii alianței nou formate în Prahova au precizat că printre obiectivele pe care și le-au propus sunt "«depesedizarea» totală a județului Prahova, nu doar prin schimbarea unor oameni din funcții, ci și stoparea unor comportamente" și "angajamentul pentru lupta împotriva corupției".

Conferință comună PNL-USR-PLUS în Ploiești

Publicată de Telegrama pe Joi, 30 iulie 2020

La conferința de joi, organizată la Ploiești, au luat parte președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, președintele USR Prahova, Mihai Polițeanu, vicepreședintele USR Prahova, Cristian Apostol și coordonatorul PLUS Câmpina, Cătălin Florescu, proaspăt nominalizat drept candidatul alianței la Primăria Câmpina.

 

 

Image