VIDEO | Consilierii PNL Ploieşti susţin că transmiterea Parcului Municipal la CJ îi va permite Primăriei să se ocupe de obiective mai importante

VIDEO | Consilierii PNL Ploieşti susţin că transmiterea Parcului Municipal la CJ îi va permite Primăriei să se ocupe de obiective mai importante
Consilierii PNL Ploieşti au organizat o conferinţă în care au adus argumente pentru propunerea de cedare a Parcului Municipal Vest la Consiliul Judeţean (Foto: captură video)
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

CEDARE PARCUL MUNICIPAL VEST Consilierii PNL Ploieşti au anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că vor pune în dezbatere publică proiectul privind cedarea către Consiliului Judeţean a Parcului Municipal Vest, insistând că măsura va permite efectuarea unor investiţii de către CJ şi în acelaşi timp economisirea unor fonduri din bugetul local. Ei susţin că, dincolo de toate construcţiile promise aici de autorităţile prahovene, suprafaţa totală de spaţiu verde ar urma să crească şi promit că, la finalizarea investiţiilor, toate obiectivele pot reveni, la cerere, în patrimoniul municipalităţii.

Grupul Partidului Naţional Liberal din Consiliul Local Ploieşti a organizat joi o conferinţă de presă pe tema proiectului de cedare a Parcului Municipal Vest, în care consilierii formaţiunii, în frunte cu viceprimarul Nicodim, au susţinut că demersul va aduce "plus valoare municipiului". Ei au dezminţit zvonurile privind un presupus tun imobiliar pe care l-ar ţinti conducerea Consiliului Judeţean şi au susţinut că procedura va duce, în final, la realizarea unor construcţii noi şi în acelaşi timp la creşterea raportului total de spaţiu verde pe cap de locuitor, cu toate că au recunoscut că încă nu e clar cum şi când ar urma să de deruleze investiţiile promise de CJ, iar calculele privind suprafeţele n-au fost tocmai convingătoare.

"Grupul nostru a decis să facă un proiect de hotărâre prin care să cedeze temporar Parcul Municipal Vest către Consiliul Judeţean, în vederea realizării acolo a unor investiţii importante, care în momentul în care vor fi finalizate se vor întoarce la Municipiul Ploieşti împreună cu tot terenul care compune parcul. Este vorba de o sală polivalentă, de un patinoar acoperit, de un bazin olimpic de înot, de un proiect digital de realitate virtuală, un campus de terenuri de tenis unde putem organiza pe viitor turnee şi un proiect de plantare a vegetaţiei mature. De asemenea, parcul îşi va spori suprafaţa de spaţiu verde cu aproximativ 30%. Pentru că acest proiect a cunoscut numeroase dezbateri şi reacţii în public, am decis ca el să fie trecut pe transparenţă şi timp de 45 de zile să fie pus în dezbatere publică, iar toată lumea care doreşte să vină cu sugestii, cu modalităţi de îmbunătăţire a lui, este binevenită", a declarat Daniel Nicodim, viceprimarul municipiului Ploieşti.

Promisa creştere a suprafeţei de spaţiu verde e pusă pe seama faptului că, pe lângă parcul în sine, care se întinde pe circa 52,4 hectare, CJ ar urma să mai primească un teren adiacent, care în prezent e nefolosit, situat înspre Centura de Vest. "O suprafaţă arabilă de 10 hectare urmează să devină spaţiu verde, prin plantarea unei vegetaţii mature, motiv pentru care suprafaţa verde pe cap de locuitor va fi mărită, nu putem să discutăm despre o diminuare. Noi apreciem că aceste investiţii sunt utile ploieştenilor, precum şi sportivilor din Ploieşti şi din tot judeţul Prahova", a argumentat consilierul local Vlad Frusina.

"Am introdus mai multe plase de siguranţă"

CEDARE PARCUL MUNICIPAL VEST Totodată, consilierul Valentin Marcu a dat asigurări că proiectul de hotărâre privind transmiterea terenului va conţine "mai multe plase de siguraţă", pentru a garanta realizarea investiţiilor promise: "În spaţiul public au apărut tot felul de afirmaţii - le-aş cataloga, fără să fiu răutăcios, drept aberaţii - referitoare la anumite tunuri imobiliare pe care Consiliul Judeţean vrea să le pună în aplicare. În realitate, este vorba despre anumite investiţii utile atât ploieştenilor, dar şi localităţilor din jurul Ploieştiului. Pentru a ne asigura şi a asigura ploieştenii că este vorba strict de anumite investiţii, am conturat acest proiect de hotărâre cu mai multe plase de siguranţă, în sensul că am prevăzut că în momentul în care trece un termen de 24 de luni în care nu se demarează nicio procedură investiţională întregul teren va reveni la Municipiul Ploieşti. Totodată, la momentul finalizării investiţiilor şi a tuturor procedurilor prevăzute de organismele de finanţare, la solicitarea Municipiului Ploieşti terenul va reveni în patrimoniu, cu tot cu investiţiile respective".

CEDARE PARCUL MUNICIPAL VEST Consilierii PNL mai argumentează că transferul parcului ar fi util şi din punct de vedere economic, degrevând bugetul local de cheltuielile pentru salarii, întreţinere şi utilităţi.

"Practic, nu este vorba de o pierdere în patrimoniul municipiului, este vorba doar de a transmite către Consiliul Judeţean acest efort investiţional pe care îl presupune realizarea acestor obiective, noi urmând să ne concentrăm pe celelalte obiective din municipiu. Pentru noi, în continuare, termia reprezintă o prioritate, astfel încât cei 7-8 sute de mii de euro care se cheltuie anual pentru Parcul Municipal să fie transferaţi către investiţii în sistemul de termoficare. Pentru a putea face aceste investiţii în termoficare, avem nevoie să degrevăm bugetul local de anumite cheltuieli. Vreau să asigur toţi ploieştenii că nu este vorba despre o înstrăinare a patrimoniului", a mai afirmat Valentin Marcu, preşedintele comisiei interne de patrimoniu a Consiliului Local Ploieşti.

Acelaşi argument a fost adus şi de consiliera Simona Popescu. Aceasta a amintit şi că în precedentul mandat al lui Andrei Volosevici s-a mai apelat la această procedură, când Sala Sporturilor a fost cedată către Compania Naţională de Investiţii, iar terenul de lângă râul Teleajen unde era fosta groapă de gunoi a Ploieştiului a fost transmis la Consiliul Judeţean, au avut loc lucrări de investiţii, iar apoi bunurile modernizate au revenit în patrimoniul administraţiei ploieştene.

"Nu e niciun tun imobiliar, nici la Teleajen n-a furat nimeni pământul, n-a plecat nimeni cu Sala Sporturilor în cârcă şi nici parcul nu va pleca de acolo, el va rămâne al ploieştenilor orice ar scrie pe tricourile domnului primar, nu se va intra pe bază de buletin, nu va spune nimeni «ploieştenii nu au voie!». Deci parcul rămâne acolo, aleile rămân acolo, sperăm că parcul nu va fi afectat de investiţii pe o suprafaţă foarte mare, aşa că în toată această perioadă el va fi funcţional. Scopul nostru e să aducem un pic de plus valoare. Şi dacă aşa a fost în mandatul acesta, ca Primăria să nu aibă forţa financiară să facă aceste investiţii - e o realitate, ştim cum am încheiat anul trecut, cu ţârâita banii de gaze, cu ţârâita căldura în case - e normal să lăsăm cât putem din bugetul local pentru căldură, pentru că toţi ploieştenii dau bani la bugetul local, unii se bucură de căldură, iar pentru ceilalţi să găsim soluţii de finanţare pentru Ploieşti. E o formă de a susţine, dacă vreţi, dezvoltarea oraşului, pe care în momentul acesta, din nefericire, bugetul local n-o poate face", a afirmat Simona Popescu.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image