VIDEO | Consilierii PSD şi ALDE din Ploieşti reclamă că Primăria şi-ar putea pierde sediul din cauza unei conferinţe de presă

VIDEO | Consilierii PSD şi ALDE din Ploieşti reclamă că Primăria şi-ar putea pierde sediul din cauza unei conferinţe de presă

Organizarea pe acoperişul Primăriei Ploieşti a conferinţei de presă în care PNL, USR şi PLUS au anunţat o alianţă electorală în judeţ a generat un scandal în administraţia locală. Consilierii de la PSD şi ALDE au părăsit şedinţa de joi a forului legislativ, în semn de protest faţă de această alegere, argumentând că un loc eminamente administrativ a găzduit un eveniment politic şi că a fost încălcat contractul de donaţie prin care instituţia a primit clădirea, dar probabil uitând de toate conferinţele, comitetele şi convenţiile ţinute la Sala Europa din Palatul Administrativ.

La şedinţa de joi a forului legislativ ploieştean, începută la aproximativ o oră distanţă de conferinţa politică desfăşurată pe acoperiş, în aer liber, consilierii din majoritatea PSD-ALDE au aprobat ordinea de zi de aşa natură încât proiectele pe care le considerau importante sau urgente să intre în primele şapte-opt puncte, iar apoi au anunţat că părăsesc şedinţa, lăsând-o fără cvorum. Consilierul social-democrat George Botez a argumentat că decizia vine ca o formă de protest pentru faptul că liberalii au folosit clădirea administraţiei locale pentru o conferinţă politică, anunţând totodată că va solicita oficial documentele pe baza cărora a fost închiriat spaţiul de pe terasă.

La rândul său, viceprimarul George Pană a anunţat că şi grupul ALDE părăseşte şedinţa, reclamând că actul de donaţie, prin care Primăria a primit acest sediu de la Petrom, nu face referire la acţiuni politice: "Am avut în faţă o manifestare de dispreţ total faţă de cetăţenii acestui oraş, care s-a manifestat printr-o evadare din zona administrativului în cea a politicului. Astăzi a fost de fapt o continuare a ce s-a întâmplat acum câteva luni, singura diferenţă fiind că atunci s-au vopsit nişte trepte şi astăzi s-au urcat pe acoperişul clădirii ca să-şi exprime nişte păreri politice reprezentanţii unor partide politice într-o clădire eminamente administrativă. Aş dori să vă amintesc că această clădire este pusă la dispoziţia municipiului printr-un contract de sponsorizare, iar clauzele contractului de sponsorizare exlud orice astfel de manifstare. Ca atare, în opinia mea, ceea ce s-a întâmplat astăzi pune sub semnul întrebării însăşi funcţionarea şi continuarea acestui contract de sponsorizare".

Printre singurele proiecte de hotărâre aprobate joi de Consiliul Local Ploieşti s-au numărat unele pentru validarea mandatului noului consilier local PSD Nicoleta Naforniţă, după ce Sanda Dragulea şi-a pierdut mandatul, şi pentru numirea alesului proaspăt validat în comisiile interne al forului legislativ ploieştean.

Image
Image
Image