VIDEO 🎦 Diana Șoșoacă și-a suspendat soțul din funcția de prim-vicepreședinte al SOS România. Silvestru Șoșoacă susține că decizia este „ilegală”

Diana Șoșoacă suspendare sot
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Senatoarea Diana Şoşoacă şi-a suspendat soţul din funcţia de prim-vicepreşedinte al SOS, o decizie pe care argumentează că a luat-o „pentru a putea salva sufletul unui om şi viaţa lui, pentru a-l scoate din ghearele serviciilor care l-au înconjurat”. În replică, soțul demis susține că hotărârea este „ilegală”, „de neînțeles”, declarând că „nu se pot accepta acţiunile abuzive” împotriva membrilor şi liderilor din partid. Anunțul suspendării vine după ce pe rețelele de socializare au apărut imagini cu domnul Șoșoacă dansând cu o blondă.

Senatoarea Diana Şoşoacă a făcut anunțul ăntr-o reuniune a SOS România: ”Pentru a putea să-mi salvez familia a trebuit să iau cea mai cruntă decizie. Pentru a putea salva sufletul unui om şi viaţa lui, pentru a-l scoate din ghearele serviciilor care l-au înconjurat, a trebuit să îl suspend din funcţia de prim-vicepreşedinte, astfel încât semnătura lui să nu mai însemne nimic, şi în momentul ăla, nu mai înseamnă nimic pentru ăia care l-au înconjurat. Mi s-a propus, de fapt am fost şantajată, ameninţată, că va trebui să ascult de nişte reguli şi am întrebat şi eu, evident, dar de ce sunt atât de interesantă. Ai cele mai mari procente şi cea mai mare şansă să ajungi preşedintele României, zice, dar nu se poate aşa cum vrei tu. Îţi vom da bani pentru campanie, îţi vom finanţa tot, dar va trebui să asculţi de tot ceea ce ţi se spune şi va trebui să nu mai faci ceea ce ai făcut până acum. Dacă nu, nu vei mai avea familie”.

„Cu privire la Decizia dnei Diana Iovanovici-Șoșoacă, Președintele S.O.S. România, de suspendarea subsemnatului din calitatea de Prim-vicepreședinte al partidului, aduc la cunoștința opiniei publice următoarele:

1. Am aflat despre această Decizie din presă. Decizia este ilegală, membrii partidelor putând fi sancționați numai în condițiile legii partidelor politice, care garantează dreptul la apărare în fața forurilor statutare și în fața instanțelor de judecată. Potrivit art. 16 (1) din Statutul S.O.S. „Suspendarea ori destituirea din funcția de conducere pe care o îndeplinește (un membru) se face de către organul care l-a ales, cu votul majorității simple a acestuia”. Suspendarea mea din funcția de Prim-vicepreședinte al partidului se poate face numai de Congresul partidului. Decizia nu are consecințe juridice, subsemnatul deținând în continuare funcția de Prim-vicepreședinte al partidului.

2. Este de neînțeles o asemenea Decizie, în condițiile în care proiectul S.O.S. România a fost ideea mea și sunt principalul organizator al partidului, fapt ce nu diminuează meritele dnei Diana Iovanovici-Șoșoacă. Nu se pot accepta totuși acțiunile abuzive ale acesteia împotriva membrilor și liderilor din partid.

3. Motivele invocate de dna Președinte S.O.S., că aș fi victima unor acțiuni de intimidare și șantaj din partea serviciilor secrete, în scopul distrugerii carierie sale politice, nu sunt reale. Nu sunt de acord cu folosirea mea și a familiei pentru ca dna Iovanovici-Șoșoacă să se victimizeze în scop electoral. Nu cauționez sub nicio formă serviciile secrete, a căror implicare în viața politică este cunoscută, dar asta nu înseamnă că putem fi necinstiți în fața electoratului și a membrilor de partid.

4. Îmi voi continua activitatea în cadrul partidului în calitatea de Prim-vicepreședinte, Decizia neavând nicio valoare juridică. Sunt convins că partidul nu poate funcționa și cu atât mai mult nu se poate dezvolta în afara cadrului statutar, prin manifestări abuzive și discreționare. 5. Îmi asum să fiu garantul respectării Statutului pentru toți membrii partidului în fața abuzurilor dnei Președinte S.O.S. Deciziile discreționare, bazate pe reacții nejustificate, vor conduce cu siguranță la distrugerea partidului și compromiterea în fața electoratului. Avem responsabilitate uriașă față de poporul român și nu avem voie să-l dezamăgim.

Prim-vicepreședinte S.O.S. România, Dumitru-Silvestru Șoșoacă” este comunicatul transmis de soțul senatoarei, publicat de Digi24.

Antena 3 scrie că, de fapt, senatoarea s-ar răzbuna astfel după ce și-ar fi văzut soțul, într-o filmare pe Facebook, în timp ce dansa cu o blondă pe melodia „Sunt vagabondul vieții mele”. Mulți dintre cei care au văzut filmarea și care urmăresc îndeaproape activitatea soților Șoșoacă susțin că înregistrarea este mai veche.

 

Image