VIDEO | Schimbări la conducerea Prefecturii Prahova. Cine este Felix Bulearcă, noul subprefect al judeţului

VIDEO | Schimbări la conducerea Prefecturii Prahova. Cine este Felix Bulearcă, noul subprefect al judeţului

După schimbarea statutului prefecţilor şi subprefecţilor, până acum apolitici, Guvernul a numit, miercuri, primele echipe de conducere cu afiliere politică asumată public. În Prahova, prefectul Cristian Ionescu a fost menţinut în funcţie, în timp ce pe posturile de subprefecţi au fost instalaţi Felix Bulearcă, din partea USR, şi Alexandru Vane, din partea PNL. Cu toţii au depus jurământul joi, într-o videoconferinţă.

În cazul lui Cristian Ionescu, Executivul a decis eliberarea din funcţie şi reinstalarea, în aceeaşi şedinţă, de data asta ca prefect susţinut oficial de PNL. Felix Bulearcă a fost propunerea USR-PLUS, acesta anunţând că renunţă, automat, la mandatul de consilier judeţean câştigat în urma alegerilor din 2020, în timp ce Alexandru Vane este propus de PNL, în trecut fiind ales în funcţia de preşedinte al organizaţiei de tineret a PNL Câmpina.

Înainte de cariera politică, începută în 2018, noul subprefect Felix Bulearcă a lucrat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, ocupându-se, printre altele, de coordonarea unor campanii de informare ale IGSU devenite celebre.

Image
Image
Image