VIDEO | Senatoare PSD filmată când vota la două mâini în plen. Cum a explicat gestul

VIDEO | Senatoare PSD filmată când vota la două mâini în plen. Cum a explicat gestul
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Senatoarea PSD Laura Fulgeanu-Moagher apare într-o înregistrare video făcută de un alt parlamentar de Prahova, în care se vede cum votează în plen la două aparate în timpul dezbaterilor privind bugetul de stat pe 2021. În replică, aceasta a explicat că a votat pentru colegul de partid Bogdan Toader, care în acel moment citea la tribună amendamentele propuse pentru judeţ, şi le reproşează altor parlamentari de Prahova că n-au susţinut respectivele propuneri de alocări financiare.

Deputatul Mihai Poliţeanu, preşedintele USR Prahova, a publicat pe contul său de Facebook o filmare făcută în timpul dezbaterilor din plen în care apare senatoarea Laura Fulgeanu-Moagher, surprinsă cum votează electronic în dreptul său şi apoi se întinde în dreapta, votând şi la un al doilea aparat, care era liber. "Laura Moagher, senator PSD de Prahova, votează în plenul Parlamentul la două mâini. Furt sau fraudă a votului, cum vreți să-i spuneți", a comentat deputatul USR.

Dacă urmăriţi înregistrarea cu sunet se remarcă faptul că, în momentul filmării, la microfonul de la tribună se afla deputatul Bogdan Toader, preşedintele PSD Prahova, citind amendamentele propuse pentru finanţarea mai multor proiecte din judeţ. Contactată telefonic pentru a explica momentul stânjenitor, senatoarea spune că a votat pentru colegul său care era la microfon, explicând că, în viziunea sa, în cazul de faţă este vorba nu de o fraudă la vot, ci mai degrabă de un viciu de procedură, în sensul că parlamentarii care iau cuvântul ar fi nevoiţi să facă un du-te - vino constant între băncuţă şi prezidiu ca să voteze.

"Pentru Prahova aş vota şi cu cinci mâini"

Senatoarea l-a ironizat, la rândul său, pe deputatul care a publicat imaginile pe Facebook. "Nu am văzut filmarea, dar dacă este făcută în timp ce se citeau amendamentele pentru judeţul Prahova atunci a fost vorba de un ajutor acordat colegului Bogdan Toader, care luase cuvântul la microfon. Nu este un lucru neobişnuit, când unul citeşte un amendament, colegul poate să-l ajute. Dacă e vorba de proiectele pentru Prahova, aş vota şi la cinci mâini dacă s-ar putea. Îmi pare rău că domnul Poliţeanu a ales să se concentreze pe filmări în loc să susţină alocările de fonduri pentru acele proiecte de dezvoltare a comunităţii locale", a răspuns Laura Fulgeanu-Moagher.

Laura Moagher, senator PSD de Prahova, fraudează votul în plenul Parlamentului

Laura Moagher, senator PSD de Prahova, votează în plenul Parlamentul la două mâini. Furt sau fraudă a votului, cum vreți să-i spuneți. href="https://www.facebook.com/MihaiPoliteanuPloiesti/">Mihai Polițeanu pe Marţi, 2 martie 2021

Image