Duminică, 07 Iulie 2013 20:08

Prevederea care aduce mai mulți bani stomatologilor Recomandat

Scris de  -
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Medicii dentişti din Romania vor avea mai mulţi pacienţi străini după intrarea in vigoare a Directivei europene privind asistenţa medicală transfrontalieră, întrucât în România preţurile sunt în multe cazuri la jumătate din cele practicate în alte ţări din UE, a declarat pentru dcnews.ro decanul Facultăţii de Stomatologie a Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Iaşi, Norina Forna.

“Beneficiile vor fi uriaşe. Pentru pacienţii străini, costurile tratamentelor în România sunt la jumătate faţă de cele din ţara lor. Astfel, în ceea ce priveşte implantologia, preţurile variază în străinătate între 1.000 şi 2.000 de euro, în timp ce în România ele se situează între 500 şi 600 de euro. Lucrările protetice din ceramică costă în alte tări între 500 şi 1.000 de euro, în timp ce în România ele sunt de 200 – 250 de euro”, a mai spus Norina Forna.

Directiva va intră în vigoare în luna octombrie a acestui an

Călin Alexandru, director în cadrul Ministerului Sănătăţii, a precizat că, în prezent, la Ministerul Sănătăţii se lucrează la un proiect legislativ privind implementarea acestei directive. “Având în vedere faptul că deja în România există un număr foarte mare de pacienţi din străinătate care apelează la serivicii stomatologice, se creează posibilitatea ca, pe lângă plăţile pe care le asigură în mod direct pacienţii, să existe şi o formulă de decontare prin sistemele de asigurări sau prin sistemele lor naţionale de sănătate. E o perspectivă ce aduce şi riscuri, dar şi oportunităţi. Vor exista multe oportunităţi pentru sistemul de sănătate de asistenţă stomatologică”, a declarat Călin Alexandru.

 

Citit 2703 ori

   

Mai multe din această categorie: Sfaturile IGSU către populație »

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.