Asistații social, în atenția Guvernului. Ministrul Muncii: “Există cumul chiar de şase-şapte beneficii de la stat. Demarăm inspecţii şi campanii în teritoriu”

Asistații social, în atenția Guvernului. Ministrul Muncii: “Există cumul chiar de şase-şapte beneficii de la stat. Demarăm inspecţii şi campanii în teritoriu”

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat că modul de acordare a ajutoarelor sociale este în atenția autorităților, constatându-se că sunt beneficiarii care încasează diferite tipuri de sprijin “în loc să intre pe piaţa muncii şi să se străduiască, aşa cum se străduiesc milioane de oameni în România”.

“Din nefericire, avem persoane care beneficiază de ajutorul social, de venitul minim garantat, beneficiază şi de ajutorul pentru sprijinirea familiei, au şi alocaţiile pentru copii, au şi ajutorul pentru încălzire. Am făcut o evaluare şi există cumul chiar de şase-şapte beneficii de la stat fără să ai, totuşi, dovada că omul respectiv nu se complace în acest soi de abundenţă de beneficii în loc să intre pe piaţa muncii şi să se străduiască, aşa cum se străduiesc milioane de oameni în România”, a declarat ministrul pentru un post central de știri, anunță News.ro. Turcan a avansat, astfel, ideea acordării unor "pachete integrate” de ajutoare celor care se află în situaţii vulnerabile, dar a anunțat și că vor fi demarate verificări în teritoriu, privind modul de acordare a ajutoarelor sociale. "Unele autorităţi locale îşi iau în serios misiunea de a-i îndemna să depună şi muncă în folosul comunităţii, să caute un loc de muncă. Alţii se complac, pentru că ţinându-i pe oameni oarecum în sărăcie, îi ţin şi într-un soi de dependenţă. Şi aici am făcut un plan de acţiune cu echipa din Ministerul Muncii şi anume, prin AJPIS-uri să demarăm inspecţii şi campanii în teritoriu, astfel încât să vedem dacă printre beneficiarii de venit minim garantat sau de ajutor pentru sprijinirea familiei într-adevăr au deschiderea să-şi caute loc de muncă în continuare sau pur şi simplu se complac în această formă de sprijin”, a adăugat ministrul, citat de News.ro.

 

Sursa foto: gov.ro

 

 

Image
Image
Image