fbpx

CNCAV: Peste 35.000 de persoane reprogramate la vaccinare. Pentru acestea vor fi utilizate dozele de la Moderna

CNCAV: Peste 35.000 de persoane reprogramate la vaccinare. Pentru acestea vor fi utilizate dozele de la Moderna
Image
Image

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a transmis precizări cu privire la reprogramarea a zeci de mii de persoane, în vederea administrării vaccinului anti-Covid. Este vorba despre angajații din domenii esențiale, incluși în etapa a doua a campaniei, dar a căror imunizare a fost amânată pe fondul deficitului de doze.

Pentru aceștia va fi utilizat vaccinul de la Moderna, ei urmând să primească prima doză cu 10 zile întârziere față de programarea inițială, iar a doua doză la 28 de zile, conform indicațiilor producătorului.

“Începând cu data de 1 februarie a.c., la nivelul centrelor de vaccinare din România, va începe administrarea vaccinului Moderna pentru care rapelul se realizează la 28 de zile. Totodată, începând cu data de 28 ianuarie a.c., se pune în aplicare procesul de reprogramare a persoanelor incluse în Etapa a II-a de vaccinare din categoria domenii esențiale. Astfel, o persoană programată inițial pentru administrarea primei doze la data de 28 ianuarie va fi reprogramată la data de 8 februarie cu rapel la data de 8 martie (28 zile). Sunt 35.304 persoane care aveau programare inițială în perioada 28 ianuarie - 11 februarie și care vor fi reprogramate la un interval de 10 zile. În ceea ce privește reprogramarea persoanelor din Etapa a II-a din categoria domenii esențiale, aceasta se face prin intermediul platformei informatice, în ordinea realizării programărilor inițiale, la centrele de vaccinare unde acestea erau programate inițial. CNCAV a formulat deja noile cerințe operaționale către Serviciul de Telecomunicații Speciale, astfel încât procesul de reprogramare să se desfășoare optim”, se arată în informarea transmisă de CNCAV.

Toate persoanele ce vor fi reprogramate vor fi înștiințate prin SMS și e-mail unde vor fi specificate noile date și intervale orare pentru administrarea vaccinului. Prin e-mail va fi transmisă și o nouă recipisă care conține noile date de programare. Recipisa va putea fi accesată, în format digital, și direct în platformă, în secțiunea „Programările mele”.

“Precizăm că pentru persoanele programate în Etapa a II-a, exceptând persoanele din domeniile esențiale, se menține același ritm de vaccinare. Vaccinarea continuă pentru persoanele din centrele rezidențiale, dializați, persoane nedeplasabile și cele fără adăpost. CNCAV a transmis o informare către toate centrele de vaccinare privind aceste măsuri, precum și Procedura privind vaccinarea cu dozele Moderna, astfel încât ambele vaccinuri să fie utilizate în strictă conformitate cu caracteristicile fiecărui tip de vaccin pentru populația planificată. Vă asigurăm că CNCAV și toate instituțiile implicate în organizarea și desfășurarea campaniei de vaccinare depun cu toată responsabilitatea eforturi pentru ca fiecare persoană programată să beneficieze de vaccin” se încheie mesajul transmis de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.