Posibile fraude cu fonduri europene comise de Dan Barna, reclamate de DLAF la DNA

Posibile fraude cu fonduri europene comise de Dan Barna, reclamate de DLAF la DNA
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Implicat în mai multe proiecte europene cu caracter social înainte de a deveni un nume cunoscut în luma politică, Dan Barna ar putea fi cercetat de DNA pentru o posibilă fraudă. Departamentul de Luptă Anti-Fraudă a transmis o sesizare către DNA cu privire la două dintre aceste proiecte europene, vizând patru persoane.

DLAF nu nominalizează pe nimeni în contextul sesizării DNA, însă menționează că este vorba despre patru persoane care, la data faptei, dețineau calitățile de expert cu atribuții de recrutare, respectiv manageri ai structurilor de economie socială înființate în cadrul proiectelor.

DLAF a anunţat, într-un răspuns oficial transmis către Newsweek România, că a verificat mai multe proiecte derulate prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, iar în două dintre cazuri a considerat că există "indicii privind posibila săvârșire a unor fapte de natură penală", motiv pentru care a transmis, zilele trecute, o sesizare către Direcţia Naţională Anticorupţie.

Image