România va cumpăra un batalion de tancuri Abrams, a declarat într-un interviu pentru Observatorul Militar generalul-locotenent Teodor Incicaș, șeful Direcției Generale pentru Armamente, structura care se ocupă de achizițiile publice la nivelul MApN.
E vorba despre 54 de tancuri Abrams, potrivit G4Media. "De ce Abrams? Foarte simplu, pentru că Statul Major al Forțelor Terestre a considerat că pentru misiunea brigăzii pe care vrea să o întărească cu acest tip de tanc, acesta este cel mai bun mijloc și are o unicitate a lui în realizarea misiunilor", a comentat Teodor Incicaș.
România va cumpăra tancuri Abrams modernizate
"Fiind vorba de un batalion, produsul va fi cumpărat prin printr-o achiziție de tip Guvern la Guvern, el nefiind vândut într-un sistem comercial de tipul relație cu directă cu compania”, a mai declarat generalul-locotenent Teodor Incicaș, șeful Direcției Generale pentru Armamente - structura care se ocupă de achizițiile publice la nivelul MApN.
Acesta a mai precizat că aceste tancuri, deşi sunt dintr-o generaţie mai veche, au trecut recent printr-un amplu proces de modernizare a dotărilor.
"Aș vrea să mai menționez trei achiziții pe sisteme de război electronic, achiziția unor radare de dirijare la apropiere pe aerodrom și două achiziții importante pe care urmează să le începem, și anume 1059 autovehicule tactice ușor blindate și achiziția de puncte de comandă de nivel brigadă și sisteme informatice pentru comandamentele de tip batalion, achiziții pe care, repet, urmează să le începem foarte curând și vorbesc în termen de două-trei săptămâni. În același timp, anul trecut am semnat contractul pentru UAS-urile tactic-operative cu firma Elbit, din Israel. În acest an urmează să semnăm primul contract subsecvent. Avem, așa cum am spus la început, supusă aprobării prealabile a Parlamentului, achiziția suplimentară a 150 de Piranha V. Zilele acestea trimitem spre Parlamentul României, pentru aprobarea prealabilă , achizițiile care se referă la obuziere autopropulsate pe șenile, trei batalioane. De asemenea, mașina de luptă a infanteriei pe șenile, sisteme de apărare anti aeriană cu bătaie scurtă și foarte scurtă și două tipuri de rachete pentru F-16", a mai precizat reprezentantul Ministerului Apărării.
Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!