Violeta Alexandru: "Inspecția Muncii trebuie desființată și reînființată cu o altă organigramă"

Violeta Alexandru: "Inspecția Muncii trebuie desființată și reînființată cu o altă organigramă"

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat marți, pe pagina sa de Facebook, că a terminat evaluarea Inspecției Muncii, iar concluzia este că instituția trebuie desființată.

"Evaluarea mea - pe care tocmai am terminat-o - cu privire la Inspecția Muncii îmi arată că această instituție nu poate fi reformată prin decizii punctuale. Trebuie desființată și reînființată cu o altă organigramă și cu organizarea de concursuri pentru posturile cheie. Am încercat o serie de schimbări. Nu merge. 

Păcat de cei care muncesc în această instituție.

Inspecția Muncii și-a votat, prin Parlament,  o lege de funcționare. Tot acolo trebuie schimbată. Când se va putea", a comentat ministrul.

Aceasta dezvăluie tacticile prin care unii își justifică activitatea. "Mă uitam la cât sunt de indiferenți după ultima solicitare a Prim-Ministrului de a intensifica acțiunile de control pe Covid. Sunt, în schimb, experți în prezentare de statistici. Mi-am format ochiul în a depista tacticile administrației, una dintre ele fiind aceea de a te «împacheta» prin prezentarea de statistici, situații. Pentru cine se lasă împachetat.

Nu sunt interesată să leg prietenii în administrație. Nu susțin pe nimeni dacă nu face treabă; mă interesează să creez cadrul corect pentru cei care vor să facă ceva, să iasă din starea de confort și să muncească cu rezultate vizibile.

E cam târziu pentru România să rateze și acest an fără să se facă treabă", mai spune Violeta Alexandru.

 

Image
Image
Image