fbpx

Romgaz a pierdut la Curtea de Apel Alba Iulia un proces cu o miză de peste 200 de milioane de lei

Image
Image

Romgaz a pierdut un proces cu Curtea de Conturi, decizia fiind luată miercuri, la Curtea de Apel Alba Iulia. Hotărârea instanței se referă la un control efectuat în 2016 de către Curte de Conturi Sibiu, în urma căruia au fost constatate abateri în activitatea societății, prejudiciul total ridicându-se la peste 200 de milioane de lei.

Procesul fusese deschis de societate, care a contestat în instanţă un raport de control al Curţii de Conturi, care invoca o serie de nereguli în activitatea Romgaz şi dispunea mai multe măsuri pentru recuperarea prejudiciului uriaş calculat de inspectori. În prima instanță, a fost admisă în parte cererea societăţii şi, pe cale de consecinţă, s-a dispus anularea parţială a măsurilor dispuse de Curtea de Conturi, inclusiv presupusa abatere privind activitatea de comercializare a gazelor. Ulterior însă, în calea de atac, deși Romgaz și-a menținut poziția de respectare a tuturor obligațiilor legale, instanța a decis anularea parţială a sentinţei primei instanţe, reiterând în sarcina societăţii obligativitatea respectării deciziei Curţii de Conturi în privinţa recuperării presupusului prejudiciu izvorât din presupusa activitate defectuoasă de comercializare a gazelor naturale, informează site-ul alba24.ro.

„Ca urmare a situaţiei date, Romgaz cu bună credință, va acționa în consecință, şi va respecta atât Hotărârea Curții de Apel Alba Iulia, cât şi obligaţiile ce îi revin din punerea în aplicare a Deciziei Curţii de Conturi, chiar dacă, în aprecierea societăţii soluţia temeinică şi legală era cea pronunţată de prima instanţă. Societatea consideră temeincă soluţia primei instanţe, înrucât aceasta a fost pronunţată cu luarea în considerare a argumentelor legale ale societăţii, precum şi în baza unei expertize judiciare tehnice administrate în cauză, expertiză care confirmă faptul că nu există prejudiciu care să rezulte din activitatea de comercializare gaze”, au transmis, într-un comunicat, reprezentanții Romgaz.

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.