Autoritățile lansează licitația pentru construirea A7 Buzău - Focșani

Autoritățile lansează licitația pentru construirea A7 Buzău - Focșani
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că licitația pentru sectorul Buzău – Focșani din A7 Autostrada Moldovei va fi lansată în această săptămână.

 

“A fost transmis spre SICAP Anunțul de Participare la licitația pentru construcția tronsoanelor 1 si 4.

-Tronsonul 1 (4,60 km): Buzău - Vadu Pașii

-Tronsonul 4 (10, 94 km): Mândrești Munteni – Focșani Nord

Cele două tronsoane vor fi construite în 20 de luni de la data semnării contractului cu finanțare prin PNRR”, a menționat acesta.

Grindeanu a precizat că și documentația pentru tronsoanele 2 (Vadu Pașii - Râmnicu Sărat, 30,80 km) și  3 (Râmnicu Sărat - Mândrești Munteni, 36,10) este la ANAP, pentru verificare, iar în cel mai scurt timp va fi transmis la SICAP anunțul de participare și pentru aceste porțiuni.

Autostrada Buzău – Focșani este una din secțiunile Autostrăzii Moldova (A7) și face parte din Coridorul 3 – București – Regiunea NE (Moldova) (OR3). “Întregul proiect al are valoare de 7,26 miliarde de lei (inclusiv TVA), este finanțat prin PNRR și este prevăzut în Master Planul de Transport General. La finalizarea lucrărilor, Autostrada Buzău – Focșani (al doilea segment al Autostrăzii Moldova) va avea o lungime de 82,44 de km”, a menționat Grindeanu.

Pentru primul segment al A7, Ploiești (Dumbrava) – Buzău, cu o lungime de 63,25 km, licitația este în faza evaluării ofertelor.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră! 

Image