fbpx

O idilă pe internet l-a lăsat pe un român fără aproape 19.000 de euro

Image
Image

Aproape 19.000 de euro este suma pe care un bărbat din Petroșani a plătit-o unei necunoscute în schimbul promisiunii acesteia că se vor căsători. Bărbatul a cunoscut femeia pe o rețea de socializare, aceasta l-a „vrăjit” că ar avea trei milioane de dolari pe care îi va trimite pentru ca el „să aibă grijă de ei până va veni ea în țară”.

Victima a căzut în capcana femeii în cursul lunii septembrie a anului trecut, când aceasta l-a abordat în mediul virtual, pe o rețea de socializare, și i-a spus că dorește să se căsătorească cu el. Necunoscuta i-a mai spus bărbatului în vârstă de 52 de ani că are trei milioane de dolari depuși într-un cont bancar din Indonezia și trebuie să plătească pentru a debloca suma de bani. Sub acest pretext femeia i-a cerut diferite sume de bani. Bărbatul a crezut-o și i-a trimis necunoscutei într-un cont indicat de ea, în diferite tranșe, o sumă totală de 17.000 de euro și aproximativ 2.000 de dolari, informează publicaţia Glasul Hunedoarei. Transferurile bancare au fost făcute de bărbat în perioada octombrie 2018- ianuarie 2019, mai notează sursa citată.

Când și-a dat seama că promisiunea femeii, la fel ca şi relaţia lor, era doar virtuală, bărbatul a anunțat Poliția. „În baza sesizării, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Petroşani au demarat cercetări în vederea identificării autorului şi a luării măsurilor legale, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu. Un caz similar a fost reclamat Poliţiei Oraşului Petrila în luna noiembrie a anului trecut. Victima a fost o femeie în vârstă de 68 de ani, din Petrila, care a transferat peste 10.000 de euro în contul bancar al unui bărbat pe care l-a cunoscut pe o rețea de socializare. Femeia a depus o plângere penală împotriva bărbatului, acuzându-l de comiterea infracţiunii de înşelăciune. Degeaba (cel puţin deocamdată) pentru că autorul nu e prins şi nici paguba nu poate fi recuperată, mai notează glasul-hd.ro.

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.