Miercuri, 11 Iunie 2014 06:04

Legenda continuă...„Monstrul” din lacul de acumulare de la Paltinu a fost fotografiat

Scris de  Diana Frîncu
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

După ani întregi în care localnicii au „perpetuat” legenda unui monstru aflat în lacul de acumulare de la Paltinu, fie pentru că au crezut că au zărit animalul, fie doar pentru a mai îndepărta din turiştii gălăgioşi, un bărbat din Câmpina a suprins o fotografie care ar putea face lumină în acest caz.

 Circulă de ani buni o legendă despre o creatură, un monstru uriaş care sălăşluieşte în adâncurile lacului de acumulare de la Paltinu. Povestea s-a răspândit rapid, din om în om şi a prins cu timpul tot felul de forme până s-a transformat într-o braşoavă de ţi-e şi ruşine să o asculţi. Unii se jură că monstrul este real, că l-au zărit plutind în mijlocul lacului, mare, negru, lucios, lung, alţii spun că l-au simţit pe la picioare când încercau să traverseze de pe un mal pe altul sau, mai rău, că l-au auzit urlând în nopţi cu lună plină. Ciobanii care vin cu oile la păscut pe dealurile din apropiere şi pescarii sunt cei care alimentează această legendă cu tot felul de picanterii în speranţa că vor scăpa de turişiti, vizitatori nepoftiţi care deranjează fie peştele, fie oaia. Povestea s-a dus însă şi a devenit într-atât de cunoscută încât televiziunile naţionale, cele care au emisiuni în format tabloid, au catadicsit să facă transmisiuni live de pe malul lacului în speranţa ca monstrul va apărea în direct. N-a apăurt!

Ca orice legendă, şi aceasta are, oarecum, un sâmbure de adevăr. Pescarii, profesionişti sau nu, spun că în lac se află mai multe specii de peşte de talie mare, în special fitofagi, care ajung să capete dimensiuni impresionante, la maturitate, depăşind uneori un metru şi jumătate lungime şi 100 de kilograme în greutate. N-ar fi exclus ca acel monstru despre care prea mulţi au ajuns să povestească să fie un astfel de somn uriaş. Cam aceasta era, de fapt,  explicaţia circumspecţilor care refuzau să creadă că legenda creaturii bizare din Paltinu poate fi reală.

Situaţia s-a schimbat, însă, recent, când un câmpinean afalt într-o mică escapadă pe malul lacului Paltinu a reuşit să fotografieze o „creatură” care nu seamănă deloc cu un peşte, fie el şi de mari dimensiuni, ci cu un şarpe. Şi nu este deloc mic!  Şarpele, cel mai probabil dintr-o specie de apă, a fost văzut spre coada lacului, încolăcit pe un buştean. Fotografiile cu „monstrul” au fost postate de Marius Cazan pe o reţea de socializare, iar imaginile au făcut senzaţie printe câmpinenii care obişnuiesc să se răcorească în zilele fierbinţi de vară în lacul de acumulare. Clar, nu putem vorbi despre o monstruozitate care să pună în pericol viaţa cuiva, dar nici plăcut nu poate fi să te întâlneşti cu aşa ceva în timp ce te relaxezi pe malul apei.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.