Joi, 21 August 2014 01:07

Harta disperarii soferilor din Ploiesti - INFOGRAFIE

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De bine, de rău, de la demararea lucrărilor la calea de rulare a tramvaiului, în primăvara acestui an, șoferii ploieșteni și-au spus, deseori, că parcă lucrurile nu stau așa de rău cum s-ar fi așteptat. Asta până zilele trecute, când, odată cu închiderea a două noi tronsoane, în vederea efectuării investițiilor, Ploieștiul a fost împărţit în două, fix prin centru, cea mai aglomerată zonă, rămânând, în acest moment, doar câteva puncte izolate prin care se poate face trecerea dintr-o parte în alta a municipiului. Telegrama vă prezintă, astăzi, harta străzilor închise total sau parțial circulației, cu rugămintea să nu vă faceți iluzii că mai rău nu se poate. Așa cum vă vom arăta, nu doar că se poate, dar se va și întâmpla.

Conducătorii auto ploieșteni sau cei care doar se află în tranzit prin municipiu trebuie să dea dovadă de nervi de fier, răbdare fără măsură și reflexe fantastice dacă vor să scape cu bine dintr-un drum care ar părea banal, prin municipiu. De fapt, de câteva zile, Ploieștiul se poate “lăuda” că, măcar în ceea ce privește traficul de coșmar, se află pe picior de egalitate cu capitala. Iar circulația de pe șoselele din București a ajuns de poveste.

Coșmarul a început de multă vreme, dar a atins, acum, punctul culminant, odată cu închiderea ultimelor tronsoane care mai preluau, de bine – de rău, din fluxul de mașini direcționat acum, exclusiv, pe Bulevardul Republicii și Bulevardul Independenţei. Practic, de la începutul acestei săptămâni, în municipiu avem jumătatea estică, jumătatea vestică și câteva puncte care mai fac legătura între cele două – cât or mai rămâne, și acestea, circulate.

Provocările încep chiar de la intrarea în oraș. În dreptul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, acolo unde odinioară era capăt de linie pentru traseele 101 și 102 nu se mai găsește, astăzi, decât o groapă imensă care reduce șoseaua la o singură bandă pe sens. Ce nu e săpătură e loc de depozitare pentru utilaje și materiale, așa că nu a mai rămas aproape nimic din șoseaua pe care, până nu demult, încăpeau fără probleme și tramvaie, și autoturisme, ba chiar și autobuze sau mașini de mare tonaj. Aici înjură și călătorii, fericiții beneficiari ai transportului gratuit. Tineri sau bătrâni, sănătoși sau abia externați sau ieșiți de la tratament, din spitalul de peste drum, ei sunt îndrumați să apeleze, acum, la stația de așteptare improvizată pe Cameliei, în dreptul complexului Ideal. Lucrările au închis, parțial, toată strada Găgeni, până la intersecția cu Șoseaua Nordului, dar și Șoseaua Nordului, până la intersecția cu Bulevardul Republicii. șantierul, întrerupt în câteva puncte, lasă loc îngust de trecere pentru șoferii care răsuflă ușurați îndată ce iau sub roți blestematele de șine, însă, la locul lor, de pe Republicii și Șoseaua vestului. Pentru că, dacă vă puteți închipui, răul cel mare, și anume șoselele îndelung înjurate, brăzdate de linii de tramvai și cu capcane în asfalt, la tot pasul, au ajuns o binecuvântare pentru cei ce scapă din calvarul traficului de pe lângă șantier.

Click AICI pentru GALERIE FOTO

Ploieștenii au aflat deja, însă, că dacă apucă spre sud nu au mult timp să se relaxeze la volan. Pe Gheorghe Doja, din intersecția de la Caraiman și până la cea cu strada Văleni, în dreptului sediului mare al BCR, ce mai circulă doar pe câte o bandă pe sens. Iar de aici spre hală, șoseaua a fost înlocuită, de câteva săptămâni deja, dintr-un trotuar în altul, cu un șanț de câțiva metri lățime.

Restricții total sunt și în spatele platoului de la galele centrale, pe George Coșbuc, între intersecțiile cu Vasile Milea și Romană. Singurul punct de trecere, cel din intersecția de la Hale, este în permanență un test de răbdare pentru șoferi, în ciuda eforturilor depuse de agenții de Poliție care nu se mișcă din intersecție cât este ziua de lungă. Și nici drumul spre intersecția de la Catedrală nu este lipsit de peripeții. Numărul mare de pietoni și, mai nou, niște lucrări fără legătură cu calea de rulare a tramvaiului, programate tocmai acum, care le mai fură “șoferilor” o bandă de circulație, transform drumul până dincolo de intersecția de la Hale – 7 Etaje într-o aventură de durată și plină de emoții.

Mai nou, și pe Ștefan Greceanu sunt restricții de circulație, de la Romană până la intersecția cu C. D. Gherea, din spatele Hotelului Prahova. Deocamdată, vorbim despre închiderea parțială a străzii, dar urmează ca nici pe aici să nu mai aibă acces vreun automobil.

Odată ajunși în spatele Tribunalului, în dreptul străzii Armoniei, “la capătul lui 104”, cum știu ploieştenii intersecția de aici, șoferii nu mai au încotro decât să apuce spre Bulevardul Independenței sau către Biserica Maica Precista și, mai departe, pe străzi lăturalnice către Mihai Bravu. Arterele centrale au preluat, deja, cam tot fluxul de mașini de pe fosta linie de tramvai , iar asta se cunoaște zilnic, în special la primele ore ale dimineții și după ora 16.00, când este infernal să te afli la volanul unui autoturism, pe o stradă centrală din Ploiești. Până la Gara de Sud, nu mai e chip să folosești, pentru traversarea orașului, altă rută decât cea centrală, în șantier rămânând, deocamdată, câteva intersecții care încă pot fi folosite ca legături între vest și est. Spunem “încă” pentru că și aici există linii de tramvai, deci la rândul lor și aceste puncte vor intra sub incidența restricțiilor, practic împărţind orașul în două.

De notat, însă, că încă se mai poate circula, dacă avem, vorba unui personaj celebru, “puțintică răbdare”. Deocamdată, polițiștii tot mai fac față dirijării traficului, de două zile agenții fiind nelipsiți în intersecțiile mari și în dreptul trecerilor de pietoni. Semafoarele, în schimb, și-au pierdut rostul, iar șoferii sunt aproape să-și piardă mințile, deși calvarul este la început. O demosntrează claxoanele care nu mai contenesc de dimineață până seara, acompaniate, constant, de semnalele din fluier ale polițiștilor.

Lucrările pentru reabilitarea căii de rulare a tramvaiului se vor încheia la finalul lui 2015, sau cel puțin așa indică informațiile furnizate de administrația locală, la prezentarea planului de investiții. În a doua parte a intervalului, inclusive Șoseaua Vestului va intra în reabilitare. Între timp, însă, vă promitem pentru zilele următoare câteva exemple de șoferi ploieșteni ceva mai ghinioniști decât majoritatea. Asta ca să vedeți, așa cum vă spunem de la început, că se poate și mai rău. Mult mai rău!

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.