Miercuri, 10 Mai 2017 14:28

Reuniune inedită, la un liceu din Ploieşti

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Colegiul Naţional "Nichita Stănescu" din Ploieşti a găzduit, marţi, o reuniune inedită, componenţii echipei de fotbal a liceului din promoţia 2006 revenind, după un pic mai bine de zece ani, pentru un meci demonstrativ cu actualii elevi ai unităţii. Partida s-a desfăşurat pe baza sportivă a colegiului, sub privirile câtorva zeci de elevi, care, din tribună sau de la geamurile claselor, şi-au încurajat, cum era firesc, colegii de liceu şi au aclamat la golurile, deloc puţine, ale acestora.

Echipa promoţiei 2006 a purtat echipamentele de joc din acea perioadă, organizatorii scăpând totuşi din vedere un element crucial, şi anume că, în cei aproape 11 ani scurşi, chiar dacă liceul a cumpărat un nou set de echipament, culorile nu s-au schimbat prea mult, cele două echipe ajungând să se înfrunte în galben şi negru, pe de o parte, respectiv portocaliu şi negru, pe de altă parte. Oricum, n-a fost neapărat greu să-i deosebeşti pe jucătorii celor două echipe, "bătrânii" remarcându-se prin uşoarele urme de păr alb, în vreme ce actualii elevi ai liceului erau uşor de identificat de spectatori drept "ăia care mai pot să alerge".

Meciul demonstrativ, cu două reprize de câte 25 de minute şi fără prelungiri pentru desele situaţii în care mingea a fost dată peste gardul unităţii, a fost tranşat net de tineri (scor 8-2 sau ceva de genul acesta, cine a mai stat să numere de la 5 încolo?), echipa promoţiei 2006 având totuşi ocazia să se revanşeze la o repriză suplimentară, convenită pe loc, începută de la 0-0 şi încheiată cu scorul de 4-2 pentru "bătrâni", asta însă după ce elevii din actuala promoţie, ca să folosim o expresie preferată a comentatorilor sportivi, au aliniat garnitura a doua.

Totuşi, continuând în linia expresiilor des uzitate de comentatori, "bătrânii" au reclamat ceva probleme de lot, din echipa aliniată la start de promoţia 2006 lipsind tocmai vedeta de-atunci, Vlad Butufei, actual component al clubului Petrolul şi, de altfel, singurul care a avut o carieră în acest sport. Aceştia au mai reclamat probleme şi în privinţa suprafeţei de joc, partida mutându-se în primele minute de pe terenul principal al colegiului pe care cu greu îşi puteau ţine echilibrul (realizat de Primărie în mandatul Bădescu, în cadrul unui proiect european) pe vechiul teren de bitum. Jucătorii au înţeles, cu această ocazie, de ce autorităţile spuneau, la momentul inaugurării, că terenul are o suprafaţă de joc anti-accidentare. Şi asta pentru că, dacă n-ai cum să faci joci pe un teren, atunci, în mod logic, nici n-ai cum să te accidentezi pe el.

Una peste alta, partida demonstrativă a reprezentat o reunire inedită, un îndemn la mişcare şi, totodată, o ocazie pentru cei din promoţia 2006 să revadă, după o bună vreme, cadrele didactice şi liceul în care au petrecut patru ani.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.