Joi, 14 Septembrie 2017 05:02

SCRISOAREA CITITORULUI - Cartierul Tineretului, lăsat pradă bălăriilor, noroaielor, gunoaielor și câinilor vagabonzi (FOTOREPORTAJ)

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O zonă care s-ar fi dorit destinată familiilor tinere, cu copii, se dovedește cea mai proastă alegere pentru cei care au ajuns să locuiască acolo. Cartierul Tineretului, printre cele mai noi din municipiu, unde Primăria a tot alocat, de-a lungul vremii, terenuri pentru construcția de locuințe solicitanților cu vârste sub 35 de ani, a fost dat uitării de autorități în mai toate privințele, mai puțin când vine vorba despre taxe și impozite. Asta deși boscheții țin loc de parcuri, noroaiele de asfalt, iar gunoaiele vecinilor de pe străzile din apropiere și câinii vagabonzi completează tabloul dezolant.

Oamenii nu  comentează cu privire la dările pe care le au de plătit anual, dar și-ar dori să trăiască în condiții demne de acestea. În timp ce, oficial, ei locuiesc în zona B a municipiului, în realitateîndură, mai degrabă, condiții greu de acceptat chiar și la periferia unei comune.

Ajuns la limita răbdării, unul dintre ghinioniștii cu adresă în cartierul din Bariera București a luat străzile la pas și a surprins, în imagini, ce înseamnă, în Ploieștiul anului 2017, o zonă destinată tinerelor familii.

"Un cartier în care nu există lumină stradală, asfalt, dar în care sunt case mai noi de 2007. În care câinii fac legea. De vreo 5 ani se tot promit asfalt, lumină stradală și mai ales acel parc care efectiv este un lan de trestie şi salcâmi sălbatici. Seara nu ai tupeu să intri pe stradă. Câinii umblă în haite de câte 5-6. Semnele de circulaţie abia le zăreşti. Haos! Loc unde sunt investiţii de sute de mii de euro şi unde trăiesc doar familii tinere cu copii. Zona B a Ploieștiului. Eu cred că este bătaie de joc. Gurile de canal sunt furate şi duse la fier vechi. Eu locuiesc de 5 ani în acest cartier. Casă construită în 2008. Finalizată în 2011-2012. În tot acest timp nici măcar lumina stradala nu au fost în stare să o introducă. Interesul este că plătim impozit pentru zona B a Ploieștiului. Aici ar trebui construite aproximativ 99 de case. Nu mai zic că acest cartier a devenit şi o groapă de gunoi a vecinilor care locuiesc în vecini, pe str. Tânărul Muncitor, Brazi etc.", ne-a scris Răzvan.

Nu este prima dată când ploieștenii care locuiesc în Cartierul Tineretului încearcă să atragă atenția asupra condițiilor din această zonă. Ei s-au reunit, la un moment dat, și într-o asociație, în încercarea de a rezolva una dintre cele mai grave probleme, cea a câinilor vagabonzi. În decurs de un deceniu, însă, problemele cu care se confruntă nu numai că nu au primit niciun strop de atenție, dar au fost lăsate să se agraveze ajungând, cartierul tinerilor ajungând, în prezent, în halul în care-l vedeți.

 

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.