Luni, 26 Februarie 2018 11:33

VIDEO | Cum arăta Ploieştiul acum peste 40 de ani! Un reportaj TVR din anii '70 e viral acum pe Facebook

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Un videoreportaj publicat de Televiziunea Română în anii '70 surprinde modul în care arăta Ploieştiul în urmă cu aproximativ 44 de ani. Imaginile, republicate recent pe reţeaua de socializare Facebook, au devenit virale şi au stârnit mii de aprecieri, comentarii şi distribuiri. Totodată, privite acum, acele filmări demonstrează şi modul în care s-a dezvoltat municipiul în cele mai bine de patru decenii scurse de atunci.

Filmările TVR au fost făcute preponderent pe Bulevardul Republicii, axa nord-sud a oraşului, şi în zona străzii Cameliei. Cartierul Nord, astăzi una dintre singurele oaze de verdeaţă din Ploieşti, era la acel moment în plină dezvoltare, iar copacii mari de astăzi abia fuseseră plantaţi la vremea respectivă.

Reportajul televiziunii publice, într-un limbaj specific vremurilor, se concentrează pe câteva dintre atracţiile turistice ale oraşului, în special pe Muzeul Ceasului, şi pe specificul industrial al "oraşului aurului negru". În imagini mai apar, printre altele, Palatul Culturii, Hotel Central şi Complexul Nord.

"Salutări de la Ploiești, 1974. Un scurt filmuleț ce conține imagini rare din Ploieștiul anilor '70, dar și imagini filmate după bombardamentul din 1943 asupra orașului aurului negru", este descrierea de pe pagina de Facebook "Ploieştean", acolo unde a fost republicat acest reportaj.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.