Joi, 19 Aprilie 2018 15:50

Razie în Dallas-ul din Ploieşti, cartierul improvizat din gunoaie reciclabile

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De câţiva ani, la periferia Ploieştiului a apărut un adevărat cartier creat de oamenii care caută prin gunoaie după deşeuri reciclabile şi care au ocupat mai multe imobile dezafectate sau şi-au creat ei înşişi, din tot felul de materiale găsite pe la ghene, locuinţe improvizate. Situată în vecinătatea Gării de Vest, undeva între magistrala de termoficare şi calea ferată care duce spre Ploieşti Triaj, această zonă a primit, cumva paradoxal, renumele "Dallas" şi ste considerată un rai al căutătorilor prin gunoaie, un loc unde aceştia îşi strâng "metodic" prada înainte de a duce pet-urile, fierul vechi sau sticlele la valorificat. Joi, autorităţile ploieştene au făcut o vizită în această zonă, în urma căreia au fost confiscate câteva sute de kilograme de materiale reciclabile.

Prezent la această acţiune, viceprimarul George Pană a afirmat că este nevoie ca administraţia ploieşteană să ia măsuri mai ample pentru a combate, pe termen lung, acest fenomen al sustragerii materialelor reciclabile de la platformele de deşeuri din municipiu. "Am fost în teren astăzi, am constatat această situaţie şi le-am cerut reprezentanţilor Poliţiei Locale şi Regiei Autonome de Servicii Publice să ia măsuri de urgenţă. Operatorul de salubritate a fost chemat pentru a prelua aceste deşeuri şi a curăţa zona. Pe termen lung, este nevoie de un program special, prin care în zonele de acest gen să aibă loc verificări mai dese, eventual chiar săptămânal", ne-a declarat George Pană, viceprimarul municipiului Ploieşti.

Din primele estimări, firma de salubritate ar fi ridicat joi din Dallas-ul de Ploieşi aproximativ 300 de kilograme de deşeuri. În aceeaşi zi, a avut loc o razie şi în Bereasca, unde au fost găsite 400 de kilograme de gunoaie. "Poliția Locală Ploiești desfășoară permanent pe raza municipiului acțiuni de verificare cu privire la depozitarea în mod ilegal a deșeurilor reciclabile pe domeniul public. Astfel, ca urmare a activităților de monitorizare, în cursul zilei de joi, 19.04.2018, polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică au depistat pe strada Crâșmărițelor din cartierul Bereasca, aproximativ 400 kg de peturi, iar în apropierea parcului de pe strada Libertății, peste 300 kg de peturi", a anunţat Poliţia Locală Ploieşti într-un comunicat de presă. Cu fix o săptămână în urmă, agenţii descoperiseră un alt aşa-zis depozit de gunoaie valorificabile, tot la periferie, în apropiere de ieşirea din municipiu spre Târgovişte. Atunci au fost găsite peste 500 de kilograme de deşeuri reciclabile, potrivit informaţiilor transmise de Poliţia Locală, care şi în luna martie anunţase o "captură" importantă, cu peste o tonă şi jumătate, în vecinătatea terminalului de microbuze de pe strada Găgeni.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.