Joi, 04 Octombrie 2018 10:57

VIDEO | Experiență unică pentru un voluntar român, în țara copiilor fără mâncare și fără părinți

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un tânăr din Alba Iulia, Cristian Achim, a plecat peste vară ca voluntar în țara copiilor orfani, unde mâncarea, apa, dragostea și orice altă ”banalitate” a lumii noastre este un lux greu de atins. 700 de copii din Kenya rămân orfani în fiecare zi, o tragedie de proporții, care l-a impresionat pe Cristian. Tânărul a decis să se alăture unui grup internațional de voluntari, alături de care a plecat acolo pentru trei săptămâni. O experiență care i-a arătat că viața poate fi mai dură decât și-a imaginat, dar și că fericirea poate sta în lucruri mărunte.

”Când ajungi în Kenya la o casă de copii, te lovește condiția materială în care trăiesc – clădiri cât se poate de simple, o viață fără internet, telefon, utilitățile de bază precum apa curentă sau chiar mâncare din belșug – dar în același timp te lovește și gratitudinea și bucuria cu care trăiesc acolo, chiar și pentru puținul pe care-l au” povestește voluntarul din Alba Iulia.

Alături de ceilalți voluntari, Cristian Achim a ajutat la finisarea unei case de copii și a petrecut timp cu aceștia, dedicându-și trei săptămâni din viață unei cauze care, pentru mulți, pare pierdută, notează site-ul alba24.ro.

În Kenya, situația orfanilor și a copiilor vulnerabili este o problemă îngrijorătoare. În prezent, se estimează că există peste 2,5 milioane de orfani în țară, 47% sunt orfani ca rezultat al HIV și SIDA și mulți alții rămân vulnerabili din cauza altor factori, mai notează sursa citată.

Vă recomandăm să citiţi în întregime un reportaj emoţionant pe alba24.ro!

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.