Sâmbătă, 01 Decembrie 2018 14:09

FOTO şi VIDEO | Cum s-a văzut parada de 1 Decembrie la Ploieşti. Vezi o amplă galerie multimedia!

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Autorităţile ploieştene au marcat Ziua Naţională a României, organizând pe 1 Decembrie o amplă paradă militară. Judecând după numărul de lucrători MAI prezenţi şi tehnica de luptă care a trecut prin faţa mulţimii, parada din 2018 a fost mai "bogată" decât în anii trecuţi, însă rămâne o rudă mai săracă a celei din Capitală, unde au fost zeci de vehicule militare şi mii de soldaţi şi lucrători de la Poliţie, Jandarmerie sau ISU. În Ploieşti, vehiculele militare, o mână, s-au remarcat mai degrabă prin fumul degajat, deranjant atât pentru ploieştenii care prinseseră locuri aproape de bordură, dar şi pentru militarii care prezentau onorul.

Ceremoniile au debutat cu o slujbă religioasă, urmată de alocuţiunile autorităţilor locale şi de obişnuitele depuneri de coroane de flori. În anul centenarului Marii Uniri, în prim-plan a fost Catedrala Sfântul Ioan din centrul Ploieştiului, care înglobează în arhitectura sa un monument dedicat eroilor din Primul Război Mondial care s-au jertfit pentru visul reîntregirii.

Punctul principal de atracţie a fost defilarea, sub acordurile fanfarei Consiliului Judeţean Prahova. Pe durata paradei, zona a fost survolată de cinci avioane civile de la aerodromul din Strejnic.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Primăria Ploieşti a încurcat ora paradei de 1 Decembrie! Defilarea a început cu o oră mai devreme decât era programată

GALERIE FOTO | Parada de 1 Decembrie, "camuflată" sub un val de fum şi abur de la vehiculele militare aduse în Ploieşti

În 2018, ca urmare a alegerii Catedralei Sf. Ioan ca punct central, parada militară a început din dreptul blocului 7 Etaje, continuând pe Bulevardul Republicii până în zona statuii domnitorului Mihai Viteazul, locul tradiţional de desfăşurare din anii trecuţi.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Azi se aprind luminile de Crăciun în Ploieşti. Vezi programul complet al manifestaţiilor, de la parada de 1 Decembrie şi până la spectacolele de diseară!

VIDEO & FOTO | Patinoar la Parcul Municipal Vest din Ploieşti. Vezi când se deschide!

Parada s-a încheiat în jurul orei 12.30, iar ploieştenii prezenţi în zona centrală au fost invitaţi în parcul din faţa Halelor, unde Administraţia Serviciilor Sociale Comunitare a servit, cu sprijinul Armatei, porţii de fasole şi ciolan şi ceai cald. Mii de persoane s-au strâns la cozi în faţa corturilor amplasate de autorităţile ploieştene.

CITIŢI ŞI:

CENTENARUL MARII UNIRI - Restricții de circulație în Câmpina, pe 30 noiembrie și 1 decembrie. Programul manifestărilor organizate în municipiu, cu prilejul Zilei Naționale

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.