Miercuri, 12 Decembrie 2018 13:00

VIDEO | Cum atrage Prahova turiştii care vor veni la EURO 2020. Vezi ce obiective din judeţ vor fi promovate de UEFA!

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mai bine de zece ţări vor găzdui meciuri la Campionatul European de fotbal din 2020, o premieră în istoria competiţiei, iar autorităţile din România încearcă să vină cu o ofertă cât mai amplă pentru suporterii care vor face deplasarea în ţara noastră. Obiectivele turistice din şase judeţe româneşti, printre care şi Prahova, urmează să fie promovate cu această ocazie pe site-ul oficial UEFA.

Guvernul României a găzduit o şedinţă de lucru luna trecută, condusă de fostul internaţional Gică Popescu, din calitatea de consilier pe probleme de sport al premierului, şi la care au luat parte şi prefectul de Prahova, Mădălina Lupea, şi preşedintele Consiliului Judeţean, Bogdan Toader. În cadrul întrunirii s-au pus bazele unei strategii de promovare turistică, bazată pe faptul că, în pauzele de trei-patru zile dintre meciurile echipei preferate, suporterii care vor veni la Arena Naţională vor putea să viziteze şi obiectivele din România. Astfel, au fost alese obiective turistice din şase judeţe cu potenţial, Prahova, Braşov, Sibiu, Suceava, Tulcea şi Constanţa, care vor fi promovate în perioada respectivă de către UEFA. În urma şedinţei de la Guvern, autorităţile judeţene au intensificat discuţiile cu autorităţile locale şi au strâns informaţii suplimentare şi materiale de promovare.

În Prahova, atenţia oficialităţilor s-a concentrat spre zona de nord, mai ales spre Sinaia şi Buşteni. Sunt patru obiective principale, şi anume Castelul Peleş şi Gondola Sinaia, care asigură accesul spre o sumedenie de oferte în domeniul sporturilor extreme, respectiv Castelul Cantacuzino din Buşteni şi Crucea Eroilor de pe Caraiman, potrivit informaţiilor transmise de prefectul Mădălina Lupea. "Organizarea la București a 4 meciuri din cadrul Turneului Final al Campionatului European de Fotbal Euro 2020 este o oportunitate importanta de promovare a țării ca destinație turistică unică în Europa. Pentru judetul nostru este o mare oportunitate sa fie astfel prezentat la nivel international, cu atât mai mult cu cât la din tara au mai fost selectate doar alte cinci județe", transmiseseră, anterior, reprezentanţii Prefecturii într-un comunicat.

Așezat la poalele Caraimanului, orașul Bușteni oferă peisaje unice și dispune de multiple zone de agrement, notează autorităţile în materialele de promovare pregătite. Există posibilitatea de a practica, la Domeniul Schiabil Kalinderu, schiul sau snowboarding-ul, iar Fun-Park Kalinderu asigură, vara și iarna, distracția și adrenalina necesare, prin sania-tobogan, carusel și tubbing. Vara, turiștii pot face drumeții către monumentele naturii precum Sfinxul, Omul, Babele, Cascada Urlătoarea sau către Crucea Eroilor Neamului, cel mai mare și mai valoros monument al orașului Bușteni, unic în lume, intrat oficial în Cartea Recordurilor la data de 15 februarie 2014 ca fiind cea mai înaltă cruce din lume (39.3 m), amplasată la cea mai mare altitudine (2291 m). De asemenea, Masivul Bucegi deţine cea mai densă reţea de poteci marcate şi bine întreţinute - 39 de trasee omologate și una în curs de omologare, grupate în patru magistrale turistice, ce traversează întregul masiv, se mai arată în aceleaşi materiale de promovare, care, în această formă sau una similară, urmează să le fie prezentate şi suporterilor care vor urmări EURO 2020. Prezentarea de la Buşteni insistă şi pe Castelul Cantacuzino, vorbind despre privelşitea magnifică spre Munţii Bucegi, despre istoria acestui complex, despre arhitectura sa, de la sala de bal, ceramica italiană, marmura românească, motivele florale şi până la balustradele şi vitraliile sale, dar mai ales despre activităţile propuse aici, amintind că domeniul pune la dispoziția turiștilor un parc de aventură, cu un întreg traseu de tiroliene, cât și un restaurant cu specific franțuzesc, dar şi o galerie de artă unde au fost expuse atât lucrări grafice ale unor pictori precum Salvador Dali, Pablo Picasso, Marc Chagall, Vincent van Gogh, cât și pictură contemporană.

Deloc surprinzător, complexul Peleş se numără printre obiectivele turistice propuse, descris de reprezentanţii Primăriei Sinaia drept unul dintre cele mai importante monumente din România, dar şi din Europa. Aceştia au insistat şi asupra Gondolei Sinaia şi în special a activităţilor montane dedicate turiştilor. Imediat deasupra orașului, între Cota 1400 și stația inferioară a Gondolei Sinaia tronsonul 1000-1400, descoperiti Bike Resort Sinaia, cu cele patru trasee de downhill, all mountain și XC amenajate, care împreună însumează aproximativ 10 km de single-trails și drum forestier, dar și toate facilitățile aferente practicării acestor discipline: o instalație modernă de telegondolă, o hartă a traseelor, panou cu scule, spațiu special pentru spălat bicicletele, se mai arată în materialele primite de Prefectura Prahova.

DIN ACEEAŞI CATEGORIE:

VIDEO | Aplicaţia VISIT PRAHOVA e gata. Anunţul preşedintelui Consiliului Judeţean

La nivel naţional, obiectivele alese sunt în mare măsură previzibile, incluzând litoralul, Delta Dunării, Transfăgărăşanul şi Valea Prahovei. Putem spune acelaşi lucru şi dacă ne limităm la judeţul Prahova, unde din nou alegerea a părut simplă, însă există senzaţia că se putea şi mai mult. Spre exemplu, un obiectiv care putea fi propus era Drumul Vinului, în condiţiile în care, studiind site-urile de turism, observăm că obiectivele similare din Occident sunt din ce în ce mai căutate. Voi ce obiective credeţi că ar trebui promovate??

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.