Vineri, 14 Decembrie 2018 12:19

Drept la replică Triumf Construct S.A. la articolul "Fereşte-te de capcane! La ce să ai grijă dacă îţi cauţi o locuinţă într-un cartier rezidenţial nou"

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Socitatea Triumf Construct S.A., dezvoltatorul cartierului rezidenţial Eden din Ploieşti, a transmis un punct de vedere oficial, cu privire la articolul „Fereşte-ie de capcane! La ca să ai grijă dacă îţi cauţi o locuinţă într-un cartier rezidenţial nou" publicat pe site-ul www.telegrama.ro la data de 21.11.2018. Prezentăm mai jos dreptul la replică:

Cu privire la informaţiile regăsite în cuprinsul articolului intitulat „Fereşte-te de capcane! La ce să ai grijă dacă îţi cauţi o locuinţă într-un cartier rezidenţial nou", în legătură cu lucrarea care viza racordarea la reţeaua electrică, precizăm că valoarea acesteia a totalizat suma de peste 250.000,00 de Euro, sumă achitată din bugetul propriu al societăţii Triumf Construct deşi, partea carosabilă şi pietonală a ansamblului Eden se află în proprietatea şi administrarea Primăriei mun. Ploieşti.

În ceea ce priveşte amplasarea transformatorului de energie electrică în vecinătatea unei proprietăţi al cărui titular este nemulţumit de poziţionarea postului de transformare a fost omisă existenţa unui alt transformator similar, poziţionat în vecinătatea unei alte proprietăţi dar, al cărui titular nu a avut nicio obiecţie cu privire la acest aspect, acesta manifestându-şi mulţumirea faţă de Triumf Construct pentru eforturile şi diligentele depuse în vederea racordării la utilităţi.

Pe această cale, în legătură cu poziţionarea posturilor de transformare în vecinătatea proprietăţilor, arătăm că studiul de fezabilitate şi proiectul de amplasare au fost realizate de către o societate avizată şi agreată de către Electrica, decizia amplasării transformatoarelor neputând fi imputată Triumf Construct astfel cum este conturată imaginea oricărui cititor al articolului „Fereşte-te de capcane! La ce să ai grijă dacă iţi cauţi o locuinţă într-un cartier rezidenţial nou" ci exclusiv acesteia.

Dincolo de ceea ce a fost prezentat cu vădit caracter denigrator la adresa Triumf Construct în legătură cu reţeaua electrică, constructorul a suportat în integralitate costurile cu privire la reţelele edilitare de canalizare şi gaz deşi, toate aceste costuri erau în sarcina Primăriei mun. Ploieşti, aceasta din urmă nealocând fondurile necesare unor astfel de lucrări.

Astfel că, dincolo de latura materială Triumf Construct a pus mai presus de orice confortul, siguranţa, funcţionalitate, latura practică şi bună starea locatarilor ansamblului Eden.

Tot în cadrul articolului intitulat „Fereşte-te de capcane! La ce să ai grijă dacă îţi cauţi o locuinţă într-un cartier rezidenţial nou", ansamblul Eden este prezentat drept un cartier „năpădit de buruieni", cu „construcţii începute şi nefinalizate" şi „case sau clădiri de apartamente abandonate". Nimic mai fals, cartierul fiind populat, contrar imaginii conturate şi anume aceea a unui cartier părăsit. În raport de aceste susţineri, solicităm publicarea unei imagiai de ansamblu asupra cartierului Eden.

În cadrul articolului a cărui dezminţire se doreşte, cititorului i se prezintă informaţia potrivit căreia „contactat telefonic, (...) reprezentantul firmei (...) ne-a spus că temerile (...) sunt neîntemeiate şi a promis că va reveni în câteva ore cu un răspuns mai detaliat, lucru care nu s-a mai întâmplat niciodată". Faţă de acestea informaţii eronate, arătăm că reprezentantul legal, potrivit evidenţelor Registrului Comerţului, nu a fost niciodată contactat în vederea oferirii unui punct de vedere, acesta sesizându-se din oficiu ulterior publicării articolului Ferește-te de capcane! La ce să ai grijă dacă îţi cauţi o locuinţă într-un cartier rezidenţial nou", sens în care a şi solicitat prezentul drept la replică.

Un alt aspect al prezentului drept la replică vizează şi modul tendenţios în care a fost expusă relaţia dintre Triumf Construct şi Primăria mun. Ploieşti, modalitate de natură a deforma realitatea, nefiind solicitat un punct de vedere nici în cazul Primăriei mun. Ploieşti. În ansamblu, articolul a fost redactat fără ca informaţiile furnizate sa fie verificate din mai multe surse.

Nu în ultimul rând solicităm publicaţiei Telegrama să îşi prezinte public scuzele pentru asocierea dintre numele Triumf Construct şi „ ţepele imobiliare din România ultimilor ani ", societatea noastră fiind inclusă, în mod tendenţios, în categoria dezvoltatorilor imobiliari cu o reputaţie îndoielnică.

(Sursa foto: Facebook / Ansamblul Rezidential EDEN Ploiesti)

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.