Luni, 17 Decembrie 2018 16:25

Campanie umanitară la Consiliul Judeţean Prahova. Angajaţii le duc cadouri copiilor din Izvoarele şi Secăria

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cuprinşi de spiritul sărbătorilor de iarnă, angajaţii Consiliului Judeţean Prahova au derulat în această perioadă o inedită campanie umanitară, adresată copiilor şi tinerilor de la centrele rezidențiale de tip familial din Izvoarele și Secăria, 33 la număr. Campanie se numeşte „Scrisori către Moș Crăciun” şi, aşa cum indică şi denumirea, prin acest demers copiii au fost îndemnaţi să îi transmită dorinţele lor Moşului, urmând ca zilele acestea să primească şi răsplata. Angajaţii CJ au avut grijă ca darurile de Crăciun pentru fiecare copil să respecte întocmai dorineţele exprimate în scrisori, iar astăzi "spiriduşii" au ajuns la Izvoarele, urmând ca marţi să meargă şi la Secăria.

Reprezentanţii CJ au publicat şi pe pagina de Facebook a instituţii un mesaj emoţionant, anunţând totodată că şi angajaţii din Prefectura Prahova, vecini în Palatul Administrativ, s-au alăturat acestei campanii. Iată comunicatul:

„Fiind în permanent contact cu colegii de la Direcția pentru Protecția Copilului Prahova, angajații Consiliului Județean cunosc situația copiilor instituționalizați, problemele cu care autoritățile se confruntă, lipsurile materiale inerente și, mai mult decât atât, știu că acestor copii le lipsește un anume tip de dragoste și de căldură, chiar dacă cei în grija cărora se află le sunt tot timpul alături. Au arătat şi anul acesta că le pasă și au încercat să dea din prinosul lor de dragoste unor copii care, dacă nu aparțin cu adevărat unor familii anume, sunt cu siguranță ai noștri, ai tuturor. Așa s-a născut un proiect de suflet, un proiect al bucuriei de a dărui – Scrisori către Moș Crăciun.
«Dragă Moș Crăciun…» Așa încep gândurile noastre, ale tuturor, de cum se apropie cea mai frumoasă și mai iubită sărbătoare a creștinilor. Rostite, chiar așternute pe hârtie, sau poate doar întrezărite cu coada ochiului în cel mai tainic colț al sufletului, dorințele prind aripi, devin speranțe și, pentru mulți dintre noi, vise împlinite. Copii sau adulți, așteptăm cu înfrigurare noaptea binecuvântată, pentru a trăi bucuria de a primi și a dărui.
În timp ce omenirea întreagă freamătă în așteptarea Sfintei Sărbători, când lumini scânteietoare deschid calea Moșului, când listele de cumpărături iau drumul magazinelor, iar darurile așteaptă cuminți să umple mânuțe și suflete, există chiar lângă noi copii și tineri pentru care soarta nu a fost dreaptă, a căror copilărie a fost furată sau schilodită, care nu au fost vizitați poate niciodată de Moș Crăciun, chiar dacă au auzit ei zvonuri cum că acesta există. Prea rar și prea în grabă ne trec pe lângă urechi zvonurile că acești copii există, dar prea preocupați să le facem pe plac celor dragi, să cumpărăm cadouri de multe ori inutile sau prea costisitoare, doar pentru că «așa sunt vremurile și pretențiile», trecem indiferenți și nu știm să ascultăm atâtea povești nespuse. Veniți din familii care n-au putut sau n-au știut să le poarte de grijă, sau poate abandonați pe treptele începutului de viață, stingheri într-o lume în care nu știu unde le este cu adevărat locul, copiii și tinerii instituționalizați îl așteaptă și ei, în adâncul sufletului, pe Moș Crăciun, cu vise ca toți ceilalți, dar le lipsește speranța. 
Dar Crăciunul e de fapt despre omenie, despre dragoste și despre speranță. Și despre miracole. Iar Moșul va poposi anul acesta și la 33 de copii și tineri din Centrele Rezidențiale de tip familial din Izvoarele și Secăria. La inițiativa unor oameni cu suflet, care și anul trecut au adus bucurii de sărbători în multe suflete – angajații Consiliului Județean Prahova, copiii au fost încurajați să-și pună pe hârtie dorințele și să-i scrie lui Moș Crăciun. Iar scrisorile, timide dar încărcate de speranță, au început să se strângă. Sunt scrisori simple și emoționante. 
Ca la o tombolă a bucuriei de a dărui, fiecare scrisoare a fost extrasă de către un «spiriduș», care va pune în sacul Moșului darurile cerute, ștergând poate, prin gestul lor, o lacrimă veche din colțul ochilor și aducând un surâs pe buze. Iar spiridușii au fost nu doar angajații Consiliului Județean, ci și conducerea instituției, la care s-a alăturat, cu bucurie, și conducerea Instituției Prefectului.” 
Echipa Consiliului Judeţean Prahova

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.