Alex Calinoiu

Alex Calinoiu

Aflat în campanie electorală pentru turul doi de alegeri prezidenţiale şi într-un anunţat "război cu PSD", preşedintele României, Klaus Iohannis, vine luni după-amiază la Ploieşti, pentru o întâlnire cu membrii şi simpatizanţii Partidului Naţional Liberal.

Întâlnirea cu simpatizanţii din Prahova, care deschide ultima săptămnă de campanie electorală înainte de turul 2 de alegeri prezidenţiale, va avea loc la Sala Sporturilor "Olimpia" din Ploiești, începând de la ora 17:00, a anunţat PNL Prahova. Accesul în sala se va face până la ora 16:30, mai anunţă organizatorii. Înainte de începerea reuniunii, președintele va face şi câteva declaraţii rapide, în faţa reprezentanţilor presei locale, au mai anunţat reprezentanţii PNL Prahova.

CITIŢI ŞI:

Klaus Iohannis, în dialog cu cetățenii: Nimeni nu a reușit să-i îngenuncheze pe români și PSD în veci pururi nu va reuși

VIDEO | Reparaţii în parcul de la Sala Sporturilor din Ploieşti înainte de vizita lui Iohannis | GALERIE FOTO

Vizita din Ploieşti vine după ce, la precedentele manifestări electorale, Klaus Iohannis a declarat public că nu este într-o competiţie electorală, ci într-un "război cu PSD" şi că guvernarea social-democrată a luptat încă de la instalare "împotriva românilor", preşedintele dând ca exemplu reprimarea violentă a protestatarilor din 10 august 2018 şi modificarea legilor justiţiei.

   

Două maşini, în care se aflau în total şapte persoane, s-au ciocnit, luni, pe DN 1, în Sinaia. În urma impactului, un adult şi un minor au fost răniţi , potrivit primelor informaţii. 

UPDATE ora 14.00: După evaluarea pasagerilor, ISU Prahova a anunţat că sunt cinci răniţi. Este vorba despre patru adulţi şi un copil, acesta fiind de altfel şi preluat de un echipaj medical şi transportat de urgenţă la spital. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a mai anunţat şi că a trimis la faţa locului încă două echipaje de prim ajutor. Totodată, Poliţia Prahova a precizat că accidentul s-a produs după ce un autoturism care se deplasa pe sensul Braşov-Ploieşti, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum în curbă, a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu o maşinp care circula regulamentar. Traficul pe sensul Ploieşti-Braşov se desfăşoară dirijat, alternativ.

Ştirea iniţială: Accidentul rutier s-a produs luni, în jurul orei 13.30, la kilometrul 121+600 al Drumului Naţional 1, aproape de Mefin Sinaia, a anunţat Poliţia Prahova, precizând că în cele două autoturisme se aflau şase adulţi şi un copil. Toţi au fost evaluaţi de echipajele medicale ajunse de la faţa locului, a transmis ISU Prahova, care a mobilizat un echipaj de stingere și unul de prim ajutor. Din primele informaţii, cel puţin două persoane, un adult şi un copil, au fost răniţi, necesitând îngrijiri suplimentare, au mai anunţat reprezentanţii IPJ Prahova.

   

Klaus Iohannis îşi începe cu o manifestaţie la Ploieşti ultima săptămână de campanie electorală înainte de turul doi de alegeri prezidenţiale. Coincidenţă sau nu, înainte de sosirea preşedintelui la Sala Sporturilor "Olimpia", muncitorii de la SGU au fost trimişi, înainte de prânz, să facă reparaţii în parcul de lângă. Să tot fie mai des campanii electorale!

Luni, în jurul orei 11.00, un echipaj de la Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti făcea reparaţii la locul de joacă din vecinătatea clădirii Sălii Sporturilor. În sunete de flex şi ciocane, întrerupte, din când în când, doar de câte un "ţine tu de acolo" sau "adu stinghiile de la maşină", câţiva muncitori lucrau de zor pentru repararea unui tobogan, în timp ce un coleg căra materiale, de la autoutilitara parcată pe aleea de lângă lac, la intrarea în locul de joacă. Nu departe, doi poliţişti locali îşi făceau tura de patrulare, supraveghind tot ce mişcă pe alei şi dezbătând cazul ursului lovit de maşină în Harghita şi "păzit" de autorităţi în timp ce agoniza pe marginea drumului. Mai aproape de sală, organizatorii evenimentului începuseră deja să descarce instalaţiile pentru scenă, lumini, sonorizare şi aşa mai departe, pentru vizita electorală, în timp ce în faţa clădirii făcea curăţenie o măturătoare de la Rosal, căreia i-au venit în sprijin, ceva mai târziu, încă doi colegi.

Aşa-zisa mobilizare de acum pare, totuşi, departe de ce s-a întâmplat la precedenta manifestaţie derulată în Ploieşti care l-a avut în centru pe Klaus Iohannis, când autorităţile au făcut "lună" în parcul de la Casa Sindicatelor, vopsind în albastru până şi marmura de la scările de acces. E greu de spus dacă lucrările de acum au sau nu legătură cu sosirea preşedintelui. Totuşi, un cârcotaş ar putea să observe că, în timp ce reparaţiile şi curăţenia se făceau în imediata vecinătate a Sălii Sporturilor, în partea opusă a parcului, în spatele clădirii, înspre strada Eroilor, încă sunt probleme, cu bănci rupte, copaci netoaletaţi şi coşuri de gunoi distruse.

Klaus Iohannis vine luni la Ploieşti, pentru o întâlnire cu membrii şi simpatizanţii PNL. Accesul în Sala "Olimpia" se va face până la ora 16.30, au anunţat organizatorii.

   

Guvernul va lua în maximum o lună decizia referitoare la realizarea Autostrăzii Comarnic Braşov, respectiv dacă acest tronson se va realiza cu bani de la buget sau prin parteneriat public privat, a declarat vineri, la Braşov, premierul Ludovic Orban.

El a afirmat că guvernul Dăncilă "n-a făcut nimic" în acest sens, potrivit Agerpres. "N-a făcut nimic. Din 2008 nu s-a făcut nimic. Nici nu mai ştim acum, e PPP, nu e PPP (n.r. parteneriat public privat), vor să stabilească - e de interes strategic, se finanţează din buget, vrem să vedem exact care e situaţia. Strategia este să realizăm acest tronson de autostradă, fie de la buget, fie prin PPP. Dacă alegem soluţia parteneriatului public privat, nu se va ocupa domnul Ghizdeanu, că a plecat de la Comisia de Prognoză, nici Comisia de Prognoză care n-are niciun fel de capabilitate. Dacă alegem PPP, vom alege o formă de PPP care să fie realizată în acord cu toate standardele europene din domeniu şi, eventual, cu asistenţă din partea BEI, BERD, Băncii Mondiale, care să ducă la un contract de PPP într-adevăr funcţional şi care să permită realizarea acestui tronson de autostradă. Este posibil să decidem să o finanţăm şi de la bugetul de stat, în maximum o lună o vom lua", a precizat şeful Guvernului.

Potrivit lui Orban, "acum trebuie desţelenită" situaţia legată de Autostrada Comarnic Braşov, el referindu-se în context şi la "nebuniile" fostului premier Viorica Dăncilă. "Cât am fost ministru al Transporturilor, pentru tronsonul Comarnic-Braşov am aprobat indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii şi am lansat procedura de realizare a unui contract de PPP pe care l-am lăsat după realizarea preselecţiei în care rămăseseră în competiţie 4 consorţii. Iar din 2008, de când am plecat de la Ministerul Transporturilor, nu s-a întâmplat nimic. (...) De fiecare dată, consorţiul care a fost selectat nu a găsit finanţarea. Nebuniile lui Dăncilă legate de Comarnic- Braşov: după ce în prima fază, fără să anunţe Banca Mondială, care fusese convinsă de premierul anterior al PSD Mihai Tudose să vină să managerieze proiectul ăsta, a renunţat la serviciile Băncii Mondiale. (...) După care au scos din burtă un consorţiu câştigător care de fapt s-a dovedit că nu e câştigător că nu s-a adjudecat nicio procedură, că nu s-a semnat niciun contract, iar după aceea aceeaşi Vasilica Viorica Dăncilă a anunţat că vrea să o treacă, nici ea nu ştia bine ce să spună, pe lista investiţiilor strategice ca să fie finanţată din bugetul de stat. Trebuie să vedem exact care e situaţia legată de acest tronson Comarnic-Braşov, care din punctul nostru de vedere reprezintă o prioritate", a spus premierul Orban.

Ludovic Orban a participat, vineri, la ceremonia de semnare a contractului de finanţare a proiectului de modernizare a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov.

   

De la partidul lui Brătianu la partidul lui Tăriceanu şi de la partidulluj Tăriceanu la cel al lui Găinuşă. Plecaţi recent din ALDE, parlamentarii de Prahova Graţiela Gavrilescu şi Teodor Meleşcanu au fost aleşi, sâmbătă, la conducerea Partidului Forţa Naţională.

Membrii Biroului Permanent Central al Partidului Forța Națională au ales, astăzi, noul președinte interimar al formațiunii politice, în persoana senatorului Teodor Meleșcanu, prim-vicepreședintele partidului - deputatul Grațiela Gavrilescu, precum și purtătorul de cuvânt - deputatul Ștefan Baișanu.

În cadrul declarațiilor de presă susținute la sfârșitul ședinței,  președintele interimar al Forței Naționale, Teodor Melescanu, a afirmat că acest partid răspunde unei nevoi a electoratului, iar primăul său test important va fi la alegerile de anul viitor, când obiectivul formaţiunii este să aibă candidaţi la locale şi parlamentare: “Mulțumesc celor care au creat aceasta FORȚĂ precum și celor care s-au alăturat acestui partid! Suntem un partid de centru. Preocuparea pentru noi este aceea de a contribui, cu adevărat, la revigorarea României, la crearea unei platforme civice și politice care să asigure progresul social, economic în favoarea românilor. Am stabilit obiectivul de a participa la alegerile locale și parlamentare de anul viitor. Din toate analizele care s-au făcut, rezultă că aproximativ 20% din electorat își dorește un partid național care să promoveze interesele românilor și României în interior și în exterior. Sunt convins că vom aduce în România un alt fel de a face politică. Nu dorim ca dezbinarea din România să continue, dorim să contribuim la adunarea tuturor celor care gândesc românește”.

Plecată recent din ALDE, unde a condus organizaţia Prahova, filiala care a obţinut cele mai bune rezultate, Graţiela Gavrilescu a vorbit despre obiectivele noului său partid: “Suntem români,  ne dorim să trăim într-o Românie unită și cuvântul de ordine al Partidului Forța Națională este respectul. Respect pentru toti românii, respect  pentru resursele noastre naționale, respect pentru cei cu care suntem parteneri. Dorim ca acest partid să poată să creeze locul în care toți românii să simtă românește și care își doresc, în același timp, să trăiască într-o țară stabilă, o țară care, atât de bogată fiind, nu trebuie să fie împărțită între buni și răi, între bărbați și femei, între tineri și vârstnici. Nu trebuie să împărțim țara în culori. Suntem o singură țară, un singur popor. Trebuie să păstrăm forma țării așa cum a fost ea făcută la Marea Unire. Și mai trebuie ceva: resursele acestei țări să nu fie vândute și să nu fie la cheremul oricăruia. Noi suntem cei care decidem. Vom face ca acest partid să poată să își deschidă porțile tuturor românilor, indiferent de etnie. Este partidul românilor din România și al românilor de pretutindeni”.

„Partidul Forța Națională este un partid național și naționalist luminos, cu reprezentare în Parlamentul României, are reprezentare în toate județele țării și în toate sectoarele municipiului București. Partidul Forța Națională este partidul națiunii române, este vocea poporului și va reprezenta pentru România forța schimbării, care va arăta demnitatea poporului român. Partidul Forța Națională este un partid de gândire exclusiv românească, nu este un partid pivot, coordonat din afara țării sau de forțe oculte din interior. De aceea, partidul Forța Națională nu trebuie asociat cu nicio formațiune politică existentă, partidul fiind centrat pe problemele țării și mai puțin pe doctrine și ideologii”, a declarat Mircea Găinușă, membru fondator al Partidului Forța Națională și secretar general al formațiunii, referindu-se la orientarea partidului Forța Națională.

În cadrul ședinței de astăzi, membrii Biroului Permanent Central al Partidului Forța Națională au numit și președintele interimar al Biroului Județean Prahova, în persoana fostului senator PNL Ion Luchian.

   

Începand cu data de 14 noiembrie, în judeţul Prahova au fost stinse oficial cele 43 de focare de pestă porcină africană (PPA) confirmate la porcii domestici din gospodariile populaţiei în 10 comune, fiind ridicate cu această ocazie şi restricţiile sanitare veterinare privind circulaţia suinelor vii de la ferma din Gherghiţa, a anunţat Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, care a precizat că rămân în continuare deschise cele 8 cazuri de pestă porcină africana la mistreţ, care, conform legislaţiei în vigoare, pot fi declarate închise abia după doi ani de la confirmare.

După stingerea oficiala a focarelor de PPA, în gospodăriile în care a fost confirmată boala se vor introduce câte doi "porci santinelă", pentru a testa eficienţa acţiunilor de dezinfecţie efectuate, urmând ca după 45 de zile de la introducere să fie recoltate probe de sânge pentru examen serologic, a mai orecizat DSVSA Prahova.

În data de 15.11.2019, la sediul Instituţiei Prefectului a avut loc şedinţa Centrului Local de Combatere a Bolilor Prahova (CLCB), având pe ordinea de zi următoarele subiecte prezentate de DSVSA Prahova: -informare privind situaţia la zi a  pestei porcine africane pe teritoriul României, precum şi în judeţul Prahova; -Planul de măsuri pentru prevenirea apariţiei de noi focare de pestă porcină africană în judeţul Prahova în luna decembrie 2019, privind măsurile de prevenire, supraveghere şi control ce trebuie efectuate la nivelul judeţului Prahova de către instituţiile cu atribuţii în acest domeniu în vederea descurajării comerţului ilegal de suine vii şi produse provenite de la acestea în urma sacrificării, a mai transmis DSVSA Prahova, într-un comunicat de presă.

   

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a desfăşurat, în perioada aprilie - noiembrie 2019, o campanie de informare, prevenire în mediul lucrativ şi consiliere profesională timpurie a elevilor din ciclul gimnazial, în cadrul campaniei naţionale „AVE - ASTA VREAU EU!”.

„AVE – ASTA VREAU EU!” este un proiect educaţional derulat la nivel naţional, susţinut de către Inspecţia Muncii prin inspectoratele teritoriale de muncă în parteneriat cu inspectoratele şcolare judeţene şi diferiţi agenţi economici, care vizează în principal, educarea şi orientarea în carieră a elevilor în ce privește securitatea şi sănătatea în muncă. În acest context, Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a organizat, în data de 12.11.2019, la Liceul Tehnologic Agromontan ”Romeo Constantinescu” din Vălenii de Munte, sesiunea de bilanţ cu ocazia finalizării Proiectului AVE -“Asta Vreau Eu ”.

La nivelul judeţului nostru, Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova s-a implicat în derularea proiectului împreună cu Liceul Tehnologic Agromontan „Romeo Constantinescu” din Vălenii de Munte şi Şcoala Gimnazială „ing. Gheorghe Pănculescu” din aceeaşi localitate, alături de mai mulţi agenţi economici. Obiectivul principal al proiectului a fost orientarea în carieră spre diferite meserii, dobândirea cunoştinţelor de SSM, conştientizarea elevilor cu privire la riscurile generale şi specifice la care pot fi expuşi tinerii în mediul lucrativ, toate acestea ţinând cont de oportunităţile judeţului, de nevoile pieţei de muncă şi nu în ultimul rând de riscurile ce decurg din plecarea tinerilor din ţară, informează ITM Prahova, într-un comunicat de presă.

La sesiune au participat reprezentanți ai Inspecţiei Muncii Bucureşti, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova, d-na Dumitra Ionescu, inspector șef şi dl. Constantin Stoica, inspector şef adjunct, ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, d-na Liliana Ţenescu, inspector şcolar adjunct, şi dl. Petre Vulpe – inspector şcolar. De asemenea, s-au arătat interesaţi părinţii elevilor implicaţi în proiect, dar şi agenţii economici zonali.

La această sesiune, au fost expuse concluziile privind activitatea educaţională desfăşurată în cadrul proiectului AVE, s-au promovat aspectele pozitive evidenţiate pe parcursul derulării acestei acţiuni, iar, în final, au fost premiate creaţiile artistice cu tematică de securitate şi sănătate în muncă, prezentate de elevii împlicaţi în Proiect, respectiv desene, machete, eseuri, poezii şi scenete.

   

Situaţia privind poluarea aerului din Ploieşti devine din ce în ce mai gravă, lucru demonstrat şi de creşterea numărului de sesizări. Reprezentanţii Regiei Autonome de Servicii Publice recunosc că nu mai există o zi fără cel puţin o sesizare, acestea venind inclusiv din cartiere unde până de curând nu mai fuseseră semnalate probleme. Ei anunţă că în prezent lucrează la planul pentru calitatea aerului şi că una dintre măsurile propuse vizează amplasarea unei staţii de monitorizare a calităţii aerului în zona de nord a municipiului,momentan insuficient acoperită.

Noua staţie de monitorizare a calităţii aerului ar putea fi amplasată lângă Şcoala "Grigore Moisil", aproape de Piaţa Nord, conform propunerii făcute de Regia Autonomă de Servicii Publice.

"Am ajuns să primim la dispecerat cel puţin o sesizare pe zi privind calitatea aerului, nu mai sunt zile fără sesizări din partea ploieştenilor. Din păcate, aceste sesizări vin şi din alte zone din Ploieşti unde până acum nu fuseseră semnalate probleme, inclusiv în cartierul Nord. RASP lucrează la planulde măsuri pentru calitatea aerului. Lângă fosta Şcoală 8 am identificat un teren pentru o nouă staţie de monitorizare", a declarat directorul RASP Ploieşti, Raul Petrescu, adăugând că "autorităţile locale au atribuţiile limitate, ar fi de mare folos o modificare legislativă în acest sens, care să aducă şi amenzi mult mai mari pentru poluatori".

   

Începute în urmă cu vreo zece ani şi sistate undeva prin 2013, din lipsă de bani, lucrările la noua staţie de epurare a apelor uzate din Ploieşti sunt din nou în impas, în contextul în care nimeni nu s-a arătat dispus să facă o expertiză pe şantier, iar autorităţile şi reprezentanţii firmei executante nu au ajuns la o înţelegere privind sumele necesare pentru finalizare, numai diferenţa în discuţie fiind de 6,5 milioane de euro.

Directorul Regiei Autonome de Servicii Publice Ploieşti, Raul Petrescu, a declarat miercuri, în timpul unei conferinţe de presă, că autorităţile locale sunt în negocieri cu executantul, încercând să evite un nou litigiu în instanţă. El a precizat că, în interpretarea Primăriei Ploieşti şi a RASP, pentru finalizarea lucrărilor ar mai fi nevoie de circa 4,5 milioane de euro, însă constructorul susţine că suma totală ar fi undeva la 11 milioane de euro, invocând că unele echipamente instalate aici în timpul vechilor lucrări s-au degradat pe parcurs.

O lămurire ar fi trebuit să vină printr-o expertiză tehnică, solicitată în mai multe rânduri de municipalitate, pentru a spune ce mai e de făcut la noua staţie, unde, în teorie, stadiul lucrărilor a ajuns la 80%. Asta, desigur, dacă nu s-a uzat nimic între timp. E drept că autorităţile îi acuză pe constructori că, în momentul sistării de acum vreo şase ani, nu au luat măsuri pentru conservarea lucrărilor deja efectuate. "A existat o carenţă la nivelul managementului Primăriei Ploieşti la momentul 2013, când s-au blocat lucrările. Din păcate, ne aflăm într-un impas, constructorul solicitând o sumă foarte mare, care din punctul nostru de vedere nu se regăseşte în contract. Ar fi fost de folos o expertiză tehnică, însă acest lucru a fost scos la licitaţie de şapte ori până acum de către Primărie şi nu s-a prezentat nicio firmă, chiar dacă suma alocată a fost majorată de fiecare dată. Nimeni nu a vrut să-şi asume ce s-a întâmplat până acum", a declarat Raul Petrescu, directorul RASP Ploieşti. Vezi mai jos VIDEO cu declaraţia integrală!

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Ploieştiul a scăpat de penalităţi la epurare. RASP a câştigat procesul cu Apele Române

În momentul blocării, autorităţile ploieştene au reclamat că aveau un contract cu Ministerul Mediului, care îşi asuma să plătească o parte din invesiţie. În momentul în care toate proiectele de acest gen au fost transferate de la Mediu la Dezvoltare, finanţarea pentru noua staţie de epurare a Ploieştiului s-a pierdut subit şi fără explicaţie. După ani şi ani, Primăria a câştigat un proces cu Ministerul Dezvoltării şi a primit peste 18 milioane de lei. Pentru că, între timp, apăruse şi un litigiu cu firma executantă, lucrările nu s-au reluat atunci, banii au fost cheltuiţi pe alte priorităţi, iar acum municipalitatea e în situaţia în care nu ştie ce s-a păstrat din vechile lucrări, nu ştie cât va costa să se ducă la capăt investiţia şi nici din ce surse va plăti. În apărarea sa, executantul poate invoca faptul că lucrările n-au fost blocate din culpa sa şi că, în perioada foarte mare scursă din momentul adjudecării contractului şi până acum, costurile pentru materiale şi forţă de muncă au crescut considerabil, existând o hotărâre de Guvern de anul trecut care le dă posibilitatea firmelor de profil să actualizeze preţurile inclusiv în interiorul unor contracte în derulare. Referitor la expertiza tehnică solicitată fără succes de autorităţile ploieştene, reprezentanţii firmei de construcţii şi ai RASP au căzut de acord, văzând că nu se implică nimeni pentru expertizare, să facă o comisie mixtă care să evalueze situaţia. Numai că, la cum arată lucrurile, e cam singurul lucru la care par să fi ajuns la un numitor comun, în rest existând foarte multe neînţelegeri.

DIN ARHIVA TELEGRAMA:

Vizită a şefilor din Primărie la staţia de epurare a Ploieştiului. Ce se întâmpla cu construcţia neterminată

VIDEO şi FOTO | Inspecţie la noua staţie de epurare a Ploieştiului. Vezi cât ar putea să dureze lucrările!

În tot acest timp, e şi o veste cât de cât bună. Ploieştiul a primit, prin hotărâre de Guvern, o nouă derogare, pentru a putea folosi vechea staţie de epurare fără a plăti sancţiuni de mediu, chit că aceasta nu mai respectă normele de poluare. RASP anunţă că a şi câştigat un proces cu Apele Române în acest sens, anulând mai multe amenzi deja primite. Derogarea mai e valabilă vreo patru ani, timp în care municipalitatea e obligată să finalizeze noua staţie, dacă mai putem numi "nouă" o investiţie începută acum peste 10 ani şi abandonată.

   

Directorul Regiei Autonome de Servicii Publice Ploieşti, Raul Petrescu, a anunţat miercuri, în cadrul unui bilanţ al activităţii din ultimul an, că instituţia a câştigat un litigiu cu Apele Române care viza plata penalităţilor pentru folosirea vechii staţii de epurare. Beneficiind şi de o hotărâre de Guvern prin care au primit o derogare de încă 5 ani, timp în care să finalizeze lucrările la noua staţie şi să o poată folosi în continuare pe cea veche, autorităţile ploieştene au reuşit anularea unei autorizaţii cu criterii foarte stricte, în baza căreia ABAB Buzău-Ialomiţa aplica penalităţi de milioane de lei administraţiei locale.

Continuând o tradiţie rarissimă în administraţia locală, începută în perioada în care era viceprimar al Ploieştiului, Raul Petrescu şi-a prezentat miercuri raportul de activitate, la doi ani de la preluarea funcţiei de director al RASP. Cu această ocazie, a anunţat că Regia a încheiat 2018 cu un profit de aproape 165.000 de lei şi o cifră de afaceri de peste 11,5 milioane, în timp ce în acest an, la finalul trimestrului III, datele financiare indică un profit de 66.280 de lei, o cifră de afaceri de 8,5 milioane şi venituri proprii de aproape 213.000 de lei. Veniturile proprii ale Regiei au crescut de la 4% din bugetul total, la preluarea mandatului, la aproape 9% în acest an, a mai precizat directorul RASP, explicând că acestea provin din folosirea staţiei de epurare, a celor două vidanje, din eliberarea avizelor de mediu şi din activităţile privind furnizarea şi întreţinerea repartitoarelor de căldură la circa 100 de asociaţii de proprietari din municipiu. Tot la bilanţ, Petrescu a vorbit despre urmărirea serviciilor de utilitate publică din Ploieşti, principalul domeniu de activitate al RASP, şi demersurile făcute de Regie pentru reluarea lucrărilor la noua staţie de epurare a oraşului, actualizarea strategiei de termoficare sau extinderea sistemului de iluminat public. În raportul de activitate, directorul RASP a amintit şi de campaniile de informare derulate în ultimul an şi concursurile desfăşurate, principalele exemple fiind "Şcoala Reciclării", unde numărul elevilor înscrişi în proiect e în creştere de la un an la altul, şi Festivalul de film ecologic pentru elevi, unde de asemenea se observă o creştere a popularităţii.

Referitor la situaţia epurării apelor uzate, conducerea RASP a prezentat ca principala realizare a acestui an faptul că a câştigat la Curtea de Apel litigiul cu sucursala Apelor Române, sentinţa, rămasă definitivă, permiţându-le autorităţilor ploieştene să evite noi penalităţi şi să recupereze banii de amendă deja plătiţi. Practic, conform sentinţei, a fost anulată autorizaţia de gospodărire a apelor care impunea condiţii foarte stricte şi care ducea aproape din oficiu la aplicarea de sancţiuni. "Astfel, au fost anulate amenzi în sumă de 3.276.316 lei, din care Regia a efectuat plăţi în valoare de 1.164.806 lei, sumă ce urmează a fi recuperată pe calea instanţei", se arată în raportul de activitate prezentat miercuri.

   

Pagina 1 din 398