Joi, 28 August 2014 13:03

Ecografia 5D îți arată fiecare trăsătură a bebelușului tău, cu câteva luni înainte de naștere

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tehnica investigației medicale cu ajutorul ecografului se revoluţionează constant. Acum, tehnologia 5D oferă  medicilor și părinţilor şansa de a vedea trăsăturile faciale ale fătului cu maximă claritate.

Treptat, de la imagini în format 2D, 3D sau 4D s-a trecut la generaţia 5D, care reprezintă un salt important în domeniul obstetrică-ginecologie. „Ce reprezintă însă 5D în ecografie? 2D este o imagine în alb-negru și în timp real. 3D permite observarea tridimensională a fătului într-o imagine statică. 4D adaugă încă o dimensiune, timpul, și astfel se pot vedea mișcările feței și ale membrelor fătului. Ecograful UGEO WS80A dezvoltat de Samsung şi care utilizează tehnologia 5D oferă o dimensiune suplimentară ce este dată de deosebita acuratețe a detaliilor”, explică Marian Stroe, manager al distribuitorului oficial  în România al companiei Samsung Medison pentru ecografe.

Mai mult, mămicile vor putea descărca imaginile rezultate dintr-o ecografie de acest tip direct pe smartphone sau pe tabletă, utilizând o aplicație numită «Hello Mom», aplicație care rulează pe sistemul de operare Android.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.