Marți, 22 Septembrie 2015 11:02

Campanie gratuită pentru testarea glicemiei, la Ploiești

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Asociaţia Diabeticilor din Prahova, în parteneriat cu Primăria Ploiești, lansează miercuri, 23 septembrie 2015, proiectul „Acționează acum pentru viitorul tău”, câștigat în cadrul concursului pentru ong-uri cu finanțări nerambursabile de la bugetul local. Inițiativa se adresează în special persoanelor din categoria de vârsta 18 - 45 ani și se va desfășura în cadrul mai multor centre comerciale din municipiul PloieștiȘ Afi Palace Ploiești, Ploiești Shopping City, Winmarkt Ploiești și West Mall Ploiești.

În cadrul proiectului, în perioada 01.10.2015 - 30.11.2015 vor fi organiza campanii gratuite de testare a glicemiei, cu această ocazie cetățenii urmând să beneficieze și de informare cu privire la diabet, riscurile și complicațiile bolii. În cadrul acelorași acțiuni se vor oferi celor interesați și flyere cu informații nutriționale pentru o alimentație sănătoasă.

La nivelul municipiului Ploiești, conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, la 30 iunie 2015 erau înregistrați 16.326 de bolnavi de diabet zaharat, cei mai mulți dintre ei suferind de diabet tip II .

IDF(International Diabetes Federation ) estimează pentru România un număr de aproximativ 2.000.000 de bolnavi de diabet zaharat, reprezentând mai mult de 10% din populația tarii.

Proiectul de la Ploiești se va derula cu sprijinul Școlii Postliceale Sanitară „Thoma Ionescu” Ploiești, Asociației Sahaja Yoga România - filiala Prahova și Liceului Tehnologic de Servicii „Sfântul Apostol Andrei” Ploiești.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.