Vineri, 09 Septembrie 2016 14:31

Zeci de medici de familie din județ, în vizită de lucru la Spitalul Municipal Câmpina

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conducerea Spitalului Municipal Câmpina a intrat, la finalul săptămânii trecute, în rolul de gazdă, pentru câțiva zeci de medici care au răspuns invitației de cunoaște, la fața locului, condițiile și oferta de servicii a unității sanitare, inclusiv a ambulatoriului. Acțiunea s-a vrut un fel de zi a porților deschisă,dedicată profesioniștilor din localitățile arondate. "Am gândit această întâlnire ca un mijloc de a ne cunoaște și de a vă ține la curent cu ceea ce se întâmplă în acest spital în care, până la urmă, îi tratăm și pe pacienții dumnevoastră", a spus managerul Călin Tiu, care a condus prezentarea punctând, deopotrivă plusurile, dar și problemele cu care spitalul încă se confruntă. "Aici s-a cunoscut o dinamică interesantă în ultimii ani. Condițiile de cazare și serviciile au crescut cantitativ și calitativ, în ciuda lipsei de personal, pentru că, în acest moment, lucrăm cu 2/3 din necesar", a spus dr. Călin Tiu în fața colegilor medici de familie din Câmpina dar și din alte localități, nu neapărat apropiate.

Reprezentanții spitalului și ai administrației locale au trecut în revistă principalele investiții derulate în sistemul sanitar, la Câmpina, în ultimii ani, dar și planurile de viitor care includ, în curând, reabilitarea secției de Pediatrie, o lucrare ce stă să înceapă, și un proiect ambițios, de extindere și modernizare a spitalului, pentru care au fost făcute deja primele demersuri și care ar putea deveni realitate, dacă totul merge ca la carte, în trei-patru ani.

Evenimentul a avut o componentă informativă, dar și una interactivă, în care invitații au avut prilejul să viziteze, efectiv, secțiile spitalului și ambulatoriul recent modernizat.

Inițiativa organizării acestei întâlniri a aparținut conducerii Spitalului Municipal Câmpina, după ce statisticile anuale au arătat că, din 130.000 de pacienți care trec anual pragul unității, din municipiu provin doar 20%. Inclusiv bolnavi din Ploiești sau din județul Dâmbovița au ajuns să se trateze aici, în ultima perioadă, ceea ce, în anul 2015, s-a tradus prin peste 11.000 de internări, aproximativ 3.300 de internări de zi, peste 32.000 de prezentări în UPU și aproape 76.000 de consultații acordate în ambulatoriu. 

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.