Duminică, 15 Aprilie 2018 12:22

Povestea unui ploieştean salvat la Spitalul Judeţean, virală pe Facebook. Mesajul familiei pentru medici

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Din ciclul "hai că se poate": etichetat în ultimii ani ca "spitalul morţii" sau, în momentele mai bune, "spitalul groazei", Judeţeanul apare din ce în ce mai des şi într-o lumină favorabilă. După investiţiile făcute de autorităţi şi proiectele de modernizare, acum povestea unui pacient tratat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, spusă de fiica acestuia, a devenit virală pe reţelele de socializare. Într-o postare care a stârnit aproape o mii de reacţii, comentarii şi distribuiri, fiica le mulţumeşte medicilor de aici pentru că i-au salvat tatăl de la moarte.

Ploieşteanca şi-a arătat recunoştinţa în special faţă de cardiologul Andreea Buta şi medicul Alina Tiuţ, de la secţia de Nefrologie, dar şi faţă de restul personalului care s-a ocupat de tatăl său, care ajunsese la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti la mijlocul acestei săptămâni, în stare foarte gravă.

"«Mulțumesc» este mult prea puţin pentru acest om. Un înger lăsat de Dumnezeu pe pământ să salveze vieți şi fără de care tatăl meu n-ar fi avut nicio şansă. Se întâmpla acum 4 zile, atunci când ajunsă cu tata la Spitalul Judeţean Ploieşti, în stare foarte gravă, ne ia in primire d-na dr Andreea Buta, medic cardiolog. Deşi tatăl meu era atât de grav încât nu mă mai recunoştea nici pe mine, incapabil să spună ce-l doare, d-na Doctor n-a renunţat, a făcut tot ceea ce se putea face pentru a afla cauzele. Datorită acestui înger acum tatăl meu este bine, trup şi suflet lângă noi. Mulţumesc pe această cale şi medicilor secţiei de Nefrologie, în special d-nei dr Alina Tiut, asistentelor care l-au îngrijit cum au putut mai bine, cu toţii au dat dovadă de profesionalism, dăruire şi cinste meseriei lor", se arată în mesajul publicat pe Facebook de o tânără din Ploieşti.

Această poveste vine după o lungă perioadă în care imaginea Spitalului Judeţean ne-a fost neapărat una bună, unitatea medicală fiind adesea criticată atât pentru lipsuri şi starea saloanelor, cât şi pentru atitudinea doctorilor sau infirmeierilor. Printre cei care au distribuit sau comentat pe reţelele de socializare a fost şi preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, instituţia care are în administrare spitalul. Bogdan Toader, preşedintele CJ, a salutat atitudinea personalului medical de la Judeţean: "Prima duminică de după Paști, cea care încheie Săpămâna Luminată, poartă numele de Duminica Tomii, după Apostolul Toma, cel necredincios. Pentru această zi, tuturor celor care nu au încredere în doctorii de la Spitalul Județean de Urgențe aş vrea să le transmit doar atât: Se poate!".

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.